Punt divers

El Seprona denuncia el propietari d'una granja de Vinebre per tenir tancats sis gossos en instal·lacions no adequades

TERRES DE L'EBRE

Un equip del Seprona de la Guàrdia Civil de Falset ha denunciat el propietari d'una granja de Vinebre (Ribera d'Ebre) per acollir sis gossos en unes instal·lacions que no s'ajusten a la normativa sanitària vigent. Els agents es van traslladar al lloc dels fets després que un ciutadà els informés, el passat dia 1 d'abril, al Seprona de Lleida de la situació de tres gossos que es trobaven reclosos 'en un tacant i en mínimes condicions higièniques' en una granja a la sortida de la població. Els agents policials ha remès les denúncies al director dels serveis territorials de Medi Ambient i Habitatge de les Terres de l'Ebre.

La patrulla del Seprona de Falset es va traslladar a la granja i va localitzar el seu titular, també propietari dels gossos. La inspecció de la instal·lació va permetre comprovar l'existència de tres gosseres que albergaven en total sis gossos, tres caça, en la primera; un gos domèstic, en la segona; i dos gossos de caça, en la tercera.Segons els agents, les instal·lacions que albergaven els gossos 'són inadequades des del punt de vista higiènic-sanitari, ja que aparentment no es realitza una neteja freqüent i adequada de les mateixes, a més de no haver prestat l'atenció veterinària necessària per a garantir la salut dels animals, al no poder comprovar in situ que s'hagués administrat en algun moment alguna vacuna o tractament de caràcter obligatori'. Així mateix, els animals no tenien identificació electrònica, de cartilla sanitària i no es trobaven registrats en el Registre general d'animals de companyia. D'acord amb el Reial decret Legislatiu 2/2008, de 15 d'abril, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de protecció dels animals, els agents van procedir a tramitar diferens actes-denúncies pels motius exposats, que s'han remès les mateixes al Director dels Serveis Territorials del Departament de Medi Ambient i Habitatge. Alhora, van informar al propietari dels gossos les gestions per tenir els animals en unes instal·lacions adequades i corregir les infraccions observades, facilitant a més informació sobre una protectora d'animals propera, atès que es va mostrar interessat en deixar-hi els animals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.