Punt divers

Detenen cinc homes que acabaven de robar mitja dotzena de xais d'una granja a Torroella de Fluvià

COMARQUES GIRONINES

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest divendres cinc homes que acabaven de robar mitja dotzena de xais d'una granja de Torroella de Fluvià (Alt Empordà), segons ha informat el cos policial. La policia els imputa la sostracció de la mitja dotzena de xais que una patrulla va localitzar a l'interior del portaequipatge del vehicle en què els cinc individus viatjaven. Aquests han estat detinguts com a presumptes autors d'un delicte de furts i una falta de danys comès al municipi de Torroella de Fluvià.

Cap a dos quarts de dues d'aquest divendres a la matinada una patrulla que feia tasques de seguretat ciutadana pel terme de Torroella de Fluvià va fixar-se en un vehicle que es dirigia cap a la carretera C-31 a força velocitat i provinent d'una zona de camps i granges aïllades. Els mossos van aturar el vehicle, van identificar les persones que hi viatjaven, cinc homes, i en inspeccionar el cotxe van trobar sis xais dins al portaequipatge.

Cap dels passatgers va poder donar una explicació creïble de què feien de matinada, per aquella zona, molls a causa de la pluja i amb els peus bruts de fang i, principalment, com és que portaven aquells animals dins un cotxe. Quan una altra patrulla va arribar al lloc dels fets, els mossos van iniciar la cerca del lloc d'on els animals podien procedir. Mentrestant, va ser possible deixar els xais en un mas proper i els seus veïns es van oferir a guardar el bestiar mentre la policia buscava el seu autèntic propietari.

Amb la col·laboració d'aquests veïns, els mossos van saber de quina granja els animals podien provenir i, a primera hora del matí, van confirmar que la nit anterior s'hi havia produït un furt. Després de tallar el filat que rodeja el patí on s'agrupen els xais, els lladres se n'havien endut mitja dotzena i, a més, n'havien deixat escapar uns quants. El valor total dels caps de bestiar sostrets, que el ramader va reconèixer com a seus, rondaria els 450 euros.

Els mossos van detenir els cinc homes com a presumptes autors d'un delicte de furt i una falta de danys, atesos els resultats de les gestions practicades per aclarir els fets i quan els homes ja eren a la comissaria de Roses, on havien accedit voluntàriament a anar per tal de completar les seves identificacions.

Els detinguts, passaran a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres aquest mateix dissabte al migdia. Els detinguts són Ahmed S., de 43 anys i amb domicili a Terrassa, amb antecedents; Hamid L., de 38 anys i amb domicili a Castelló d'Empúries, sense antecedents; Mohamed S., de 36 anys i amb domicili a Figueres, amb antecedents; Mohammed B., de 33 anys i amb domicili a Castelló d'Empúries, amb antecedents, i Mustapha A., de 27 anys i amb domicili a Figueres, que no té antecedents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.