Punt divers

El TSJC prorroga tres mesos més l'enderroc del Sun Village de Palau-saverdera

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha prorrogat tres mesos més l'enderroc del complex Sun Village segons un auto emès el 19 de febrer que obliga a l'Ajuntament de Palau-saverdera (Alt Empordà) a tirar-ho a terra. El termini que inicialment havia donat el jutge al consistori va vèncer el desembre passat i el projecte d'enderroc continua des de llavors encallat. Els veïns van evitar en dues ocasions l'entrada dels tècnics municipals per a poder elaborar el projecte d'enderroc i calcular els costos. En cas que no es compleixi aquest últim termini dictat pel jutge, l'ajuntament serà sancionat.

L'auto emès el 19 de febrer respon a un recurs interposat per l'Ajuntament de Palau-saverdera i allarga tres mesos mes el termini màxim de l'enderroc del complex Sun Village. El termini que el jutge havia donat anteriorment al consistori va vèncer el mes de desembre passat però l'enderroc no es va fer efectiu. En dues ocasions els tècnics municipals van intentar accedir als habitatges i taxar el cost que suposarà tirar a terra les 42 cases. L'Ajuntament continua amb converses per poder arribar a un acord amb els afectats i evitar la demolició. Els veïns demanen una indemnització de 12 milions d'euros en concepte de danys i perjudicis, una suma que el consistori ja ha dit que no pot assumir. De moment, la situació continua encallada. L'origen del conflicteEl conflicte es remunta a l'any 2001, quan l'Ajuntament va donar una llicència per fer dos blocs de pisos amb pàrquing soterrat en uns terrenys que, segons el planejament urbanístic, s'incloïa un equipament hoteler. Una veïna del Sun Village va portar l'obra al contenciós, al·legant que a la parcel·la s'hi estaven aixecant habitatges i que aquests superaven un metre l'alçada permesa.El cas va arribar fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 2006 va dictar una sentència que anul·lava la llicència d'obres i obligava el consistori a enderrocar el complex. La sentència es va recórrer argumentant-ne la impossibilitat d'execució i el 31 de maig del 2007 el Tribunal Superior de Justícia la desestimava. L'Ajuntament ho va intentar de nou amb un recurs de súplica que també va ser desestimat i, a més, es va informar que ja no es podien presentar més recursos. Per la seva banda, els veïns afectats van reclamar a l'Ajuntament una indemnització de 12 milions d'euros (MEUR) en concepte de danys i perjudicis. El febrer de l'any passat, el ple municipal va iniciar el procés administratiu per tirar endavant l'enderroc, tot i que l'alcalde, Narcís Deusedas, no estava d'acord amb la mesura. El consistori, però, va enviar una carta als veïns dient-los que ells s'havien de fer càrrec de l'enderroc, i que tenien sis mesos per executar-lo. De les 42 famílies propietàries, sis hi viuen tot l'any i la resta són segons residències. Els propietaris van presentar un recurs al contenciós sobre aquesta decisió, i el passat mes de maig el TSJC va dictar un auto on obligava l'Ajuntament a executar l'enderroc abans del 5 de desembre, que no es va fer efectiu. Des de llavors, el conflicte continua obert.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.