Punt divers

Educació preveu obrir el CEIP Sant Llàtzer de Tortosa i el Centre de Tecnificació Esportiva d'Amposta el curs 2011-12

La directora dels serveis territorials d'Educació a les Terres de l'Ebre, Maria Àngels Rojas, confia que els nous edificis del CEIP Sant Llàtzer de Tortosa i del Centre de Tecnificació Esportiva d'Amposta puguin estar enllestits i operatius a partir del curs 2012-12, després que el Govern n'hagi aprovat aquest dimarts la seva construcció. L'escola tortosina, projectada fa cinc anys, permetrà acollir 450 alumnes i costarà prop de 7,46 MEUR, un cost més elevat de l'habitual per la necessitat d'elevar l'edifici pel pas d'un barranc. L'IES ampostí, que ha de permetre acollir uns 380 alumnes d'especialitats esportives de les Terres de l'Ebre i de territoris veïns, costarà 5,41 MEUR.

L'acord de Govern per construir el CEIP Sant Llàtzer arriba just uns dies després que l'alcalde de Tortosa, el convergent Ferran Bel, critiqués els cinc anys de retard en l'execució de l'obra. Rojas ha explicat que els alumnes del barri de Sant Llàtzer es troben escolaritzats al CEIP del Temple, amplia l'any passat, mentre el Departament prioritzava altres demandes d'ampliació de centres del territori i resolia el principal escull del projecte: la inundabilitat dels terrenys cedits pel consistori.El projecte final, de fet, preveu la construcció d'un porxo de tres metres d'alçada per evitar problemes amb el barranc pròxim. Un fet que hauria encarit en uns 2 MEUR una escola de les mateixes característiques, de dos línies, en uns terrenys convencionals. 'Hem d'apostar per triar endavant el projecte. L'Ajuntament de Tortosa ja ha manifestat la seva intenció i un cop resolgui el trasllat de la línia elèctrica que hi passa i la urbanització del solar podran començar les obres', ha dit Rojas. La voluntat d'Educació és poder disposar del centre el curs 2011-2012.Amb aquesta mateixa previsió treballa també Rojas en el cas del nou Centre de Tecnificació Esportiva de les Terres de l'Ebre d'Amposta. Amb un pressupost de 5,41 MEUR i el projecte enllestit, les obres podrien començar a l'estiu un cop resolt el tràmit de la licitació i l'adjudicació. El centre tindrà una capacitat prevista per a 380 alumnes. 'La idea és que els alumnes que fan Tecnificació Esportiva a l'IES Montsià passin a aquest centre. Tindrem alumnes d'ESO, Batxillerat i els cicles formatius de l'esport de l'IES Montsià. Volem un centre de referència en tecnificació esportiva que abasti no només el territori sinó que pugui agollir alumnes del País Valencià o el Baix Aragó', ha exposat.La seva construcció serà paral·lela al projecte de residència d'estudiants que impulsen l'Ajuntament d'Amposta i la Secretaria General de l'Esport.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.