Punt divers

Fecsa denuncia la manipulació d'una línia de 25.000 volts per portar llum a una casa 'okupa' propietat de Medi Ambient

ALT PIRINEU I ARAN

La companyia Fecsa Endesa ha denunciat als Mossos d'Esquadra la manipulació d'una línia de mitja tensió prop de la Masia de Casovall, al municipi de Sort. La línia de 25.000 volts es va manipular per portar llum a la Masia de Casovall, propietat del Departament de Medi Ambient i ocupada per un col·lectiu de joves des de l'octubre del 2007. La manipulació d'aquesta línia va ocasionar un curtcircuit deixant, el passat 28 de desembre, a uns 1.000 abonats de nuclis com Malmercat, Tornafort o Sort sense llum durant més d'una hora. La reparació d'aquesta avaria va suposar un cost per la companyia elèctrica d'uns 6.000 euros.

Els fets van passar el passat dia 28 de desembre quan diferents nuclis del municipi de Sort i Soriguera es van quedar més d'una hora sense llum. En alertar de la avaria a la companyia aquesta va detectar la incidència en una línia de mitja tensió amb telecomandament. Això vol dir que en cas d'avaria és pot controlar a distància des de les instal·lacions generals de Lleida o Barcelona i reconnectar la línia en una altra. En aquesta ocasió no es poder reparar a distància donat que el telecomandament estava espatllat. Quan els operaris es van traslladar al lloc de l'avaria van evidenciar que la línia de 25.000 volts havia estat manipulada per portar llum a la casa 'okupada' de Casovall, masia propietat de Medi Ambient i cedida a la cooperativa del Pallars.

La manipulació de la línia es va fer en una torre a uns 4 metres d'alçada. Els treballs els va fer una persona amb molts coneixements d'electricitat donat que la feina requeria molta experiència per manipular una línia de mitja tensió i no quedar enrampat. Els riscos als que es van sotmetre les persones que van treballar en portar la llum a la casa okupada van ser altíssims donat que en tot moment hi va haver llum a la línia. Aquesta connexió fraudulenta portava la llum a la masia ocupada de Casovall.

Fecsa Endesa al tenir evidència de la manipulació de la línia i la connexió fraudulenta ha cursat denuncia als Mossos d'Esquadra per aclarir els fets i trobar a la persona o persones que van manipular el corredor elèctric, una instal·lació privada.

En aquesta masia, la Cooperativa Agrària del Pallars hi tenia projectat fer un centre d'engreix i promoció de la vedella dels Pirineus en el moment que l'any 2007 es va ocupar la casa. Els responsables de la Cooperativa en veure manipulat el pany van alertar als Mossos d'Esquadra i van presentar denuncia. Es tracta d'una casa propietat de Medi Ambient que va cedir a la Cooperativa per dur a terme un centre d'engreix de vedells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.