Successos

judicial

Rebaixen la petició de pena per als acusats del segrest de Santa Cristina d'Aro

Finalment el ministeri fiscal va atribuir ahir dos segrestos, en lloc de tres, als joves que van assaltar i retenir un assessor laboral i un treballador seu

Ionut Corelaru,Conjstantin Chiru i Vasilica Toma van confessar en el judici que el 18 de desembre del 2007 van assaltar el domicili de l'assessor laboral Antonio Faya Benítez i que el van tenir unes hores retingut juntament amb un treballador seu. Aquests tres acusats van dir, en la primera sessió del judici, que s'havien conxorxat amb una amiga de Faya que era a la casa amb ell, Ramona Bolat, la qual van presentar com a inductora dels delictes. Nicu Moraru va negar la seva participació en els fets.

Al final de la vista oral, però, la fiscal va mantenir tots els acusats en el mateix sac. En la seva exposició va resseguir les proves que confirmaven els tres primers acusats amb les seves confessions i els indicis que apuntaven cap a Nicu Moraru com el quart segrestador, i va acabar demanant una pena de 25 anys de presó, en lloc de 30, per a cadascun d'ells. Al final el ministeri fiscal va atribuir a cadascun un delicte de robatori amb intimidació en concurs amb un altre delicte de violació de domicili i dos delictes de segrest.

Dos o tres segrestos?

Inicialment l'acusació pública atribuïa a cadascun dels acusats tres delictes de segrest perquè comptava com a víctima Ramona Bolat, com si aquesta hagués estat una retinguda més dins de la casa de l'assessor. Al començament del procés, Bolat va declarar com a víctima, però al cap de ben poc se li va prendre declaració com a imputada; després va desaparèixer i ara està en rebel·lia.

El fet que els tres primers acusats expliquessin que Bolat estava conxorxada amb ells i que havia estat ella qui els havia proposat l'assalt va crear un dubte seriós a la fiscal, que fins al final del judici presentava Bolat com una víctima més del segrest. El benefici del dubte va afavorir els acusats, als quals en lloc d'atribuir-los tres delictes de segrest, només els en va atribuir dos.

Tot i això eren massa delictes de segrest per unes circumstàncies que els advocats defensors no van veure clares i no van voler sentir a parlar de segrest. L'advocat de Toma i Chiru, Manuel Vivo, i el de Curelaru, Joan Pere Zapata, van demanar dos anys de presó per robatori amb intimidació, i el de Nicu Moraru, Benet Salellas, l'absolució.

LA XIFRA

25
anys de presó
és la petició final del ministeri fiscal per a cadascun dels quatre acusats de robatori i segrest.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.