Successos

ASSASSINATS A LA CARITAT D'OLOT

Imputen al zelador un altre crim, perpetrat el dia del Pilar

Aquesta segona víctima és una dona de 87 anys i de Sant Joan les Fonts

Les imatges d'una càmera van captar Joan Vila diumenge passat sortint del quarto de la neteja amb una ampolla de lleixiu

Els Mossos consideren que tenen proves suficients per atribuir a l'auxiliar d'infermeria Joan Vila Dilmé, l'assassinat de dues ancianes de la Caritat d'Olot i aquests seran els càrrecs pels quals el zelador detingut haurà de respondre avui quan el portin a declarar davant del titular del jutjat número 1 d'Olot. El primer crim que se li atribueix formalment és el de Paquita Gironès, el cas ja conegut i que va destapar l'existència d'un suposat assassí en sèrie en aquest geriàtric olotí. El segon cas és el de Sabina Masllorens Sala, una dona de 87 anys, de Sant Joan les Fonts, que va morir el 12 d'octubre, el dia del Pilar, i per tant, dia festiu. Tot i que la defunció de Masllorens es va certificar com si es tractés d'un cas de mort natural, ara els nous indicis han apuntat que es va tractar d'una mort homicida.

Els Mossos continuen les investigacions per veure quants ancians més pot haver matat. Joan Vila va explicar als Mossos que el van detenir dilluns que havia mort quatre ancians residents a La Caritat. Va explicar que ho feia per compassió, per evitar-los allargar una existència penosa. No obstant això, aquesta autoinculpació no la va mantenir durant la inspecció ocular que es va realitzar dimarts a La Caritat en presència de la comissió judicial. En aquesta inspecció, Joan Vila es va mostrar molt “emocionat i afectat” en veure els espais on ell transportava i posava al llit els ancians. I en la declaració formal davant dels Mossos, amb presència del seu advocat, Joan Vila es va acollir al seu dret de no declarar. Però els Mossos tenen indicis d'altres possibles casos de mort violenta i no es descarta que el jutjat ordeni exhumar els cossos d'altres persones que han mort a La Caritat en dies que treballava Vila, que actualment feia el torn del cap de setmana. Els Mossos han demanat el llistat de les defuncions que s'han produït a La Caritat en els darrers cinc anys, aproximadament el temps que fa que tenien contractat Vila, se centren en aquelles que coincideixen en dates que el zelador detingut treballava.

Un dels indicis clau que han pogut obtenir els Mossos és la gravació d'una càmera instal·lada prop de la porta de l'habitació on es guarden els productes de neteja. Hi ha descobert unes imatges en què es veu sortir Vila amb una ampolla de lleixiu. No hi ha prou imatges que delatin Vila en el moment de fer ingerir el tòxic a Paquita Gironès ni tampoc s'ha trobat cap testimoni que declari que veiés el zelador en actitud sospitosa davant cap ancià. En l'escorcoll a La Caritat, els Mossos es van endur lleixiu i altres productes de neteja i també xeringues, eina que se sospita que feia servir per subministrar el líquid tòxic a les víctimes, que encara no se sap amb certesa quin era, a l'espera dels resultats de les anàlisis de les mostres biològiques enviades a toxicologia. Els Mossos també van escorcollar el dimarts a la tarda el domicili de Castellfollit de la Roca on Joan Vila vivia amb els seus pares per veure si hi trobaven algun indici que el pugui relacionar amb els crims.

El digital lagarrotxa.info recollia ahir el testimoni de treballadors de La Caritat que havien sentit que Joan Vila feia aquest comentari: “No sé què passa que tots se'm moren a mi”. Un comentari que en vista dels esdeveniments agafa una dimensió macabra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.