Successos

la seu d'urgell

L'Estat espanyol reforça la duana amb Andorra

La crisi dispara el tràfic de divises

La Guàrdia Civil envia 63 agents més a la Seu d'Urgell i la Farga d'en Moles

Seixanta-tres nous guàrdies civils s'han incorporat a la companyia de la Seu d'Urgell. Ahir es va fer la presentació oficial de la dotació, en un acte presidit pel subdelegat del govern de l'Estat a Lleida, José Ángel Flores. La majoria d'aquests agents aniran destinats al servei fiscal de la duana de la Farga d'en Moles i a la caserna de la Seu d'Urgell. La resta es repartirà entre les casernes de Vielha, Sort, Tremp, Solsona, Bossòst i Pobla de Segur.

Aquests nous agents cobriran de forma definitiva baixes del servei que fins ara no s'havien cobert. Arran de la crisi econòmica i l'anunci de la fi del secret fiscal dels bancs andorrans, el contraban il·legal de divises des d'Andorra cap a l'Estat espanyol s'ha disparat. Ara l'Estat s'ha decidit a reforçar la plantilla cobrint totes les places del servei de la duana. Els agents han estat durant un any fent pràctiques en altres casernes de l'Estat abans de ser destinats a l'Alt Urgell.

Els 63 nous agents de la companyia de la Seu d'Urgell s'uneixen als 23 destinats aquesta setmana a la companyia de Balaguer i a la comandància de Lleida.

Al contrari a la Jonquera

El reforç d'agents a la duana amb Andorra contrasta amb la situació de la Jonquera, on s'estan retirant les cabines frontereres entre els Estats francès i espanyol, la qual cosa va criticar el tinent coronel de la comandància de Girona, José Luis Tovar, en el seu discurs el passat 12 d'octubre. Segons aquest tinent coronel, la retirada de les cabines dificultarà la possibilitat d'aturar els vehicles per realitzar controls i escorcolls policials. El manteniment de les cabines frontereres de la Jonquera malgrat els acords de Schengen de lliure circulació entre països de la Unió Europea havia estat denunciat repetidament per observadors de fronteres de la comissió europea.

LA XIFRA

2 milions
són els euros
interceptats per la policia espanyola a la frontera de la Farga d'en Moles des del gener d'enguany.

LA XIFRA

10.000
euros
és la quantitat màxima que està permesa passar per la frontera. Les quantitats superiors són decomissades.

Més diners interceptats

El decomís de divises a la frontera andorrana s'ha disparat arran de la crisi. En el que portem d'any ja s'ha arribat a la xifra de dos milions d'euros interceptats. L'any 2009 tan sols es van interceptar 74.000 euros. Hi ha dues causes que explicarien aquest increment: la crisi, que obliga a algunes persones a recórrer als diners no declarats que tenen en bancs andorrans, i l'intercanvi d'informació fiscal amb França i Espanya: un compromís de futur assumit recentment per Andorra que hauria aixecat l'alarma entre dipositaris de diners no declarats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.