Successos

robatoris a dojo

Els lladres violents assalten dues cases a Platja d'Aro

Una de les víctimes va ser un jubilat alemany que va aconseguir escapar-se dels lladres quan li volien tapar els ulls i la boca i es va anar a amagar al bosc

Els lladres violents que assalten cases i xalets i ataquen i lliguen els seus propietaris no paren d'actuar. En qüestió d'una setmana han assaltar dos habitatges a Platja d'Aro.

El primer assalt es va produir el dia 10 de novembre cap a les vuit del vespre en un habitatge situat al número 6 del carrer de les Palmeres, a la urbanització Mas Ros. A la casa hi viu un alemany jubilat, exempleat de la Mercedes septuagenari. Viu sol, només amb la companyia d'un gosset, Bibi. Segons va relatar l'home, aquell dia esperava la visita d'uns amics belgues, amb els quals havia quedat a casa. Per això quan va sentir que trucaven al timbre no es va estranyar i va anar a obrir. Quan va agafar el pany per obrir, va rebre un cop de porta i se li van ficar dins de la casa tres homes encaputxats i armats. Un duia un ganivet, el segon un ganivet i un bastó i el tercer una escopeta. “Dinero, dinero”, li anaven cridant un cop el van tenir estirar a terra, de bocaterrosa. Els lladres, que la víctima creu que podrien ser romanesos, van començar a inspeccionar la casa i el van fer pujar a l'habitació mentre continuaven demanant “dinero”. Allà li van agafar els 500 euros que tenia a la cartera i també van arreplegar un portàtil, un telefon mòbil i joies que tenia a la casa. L'home calcula que el que li han robat puja en total a uns 12.000 euros.

Quan van tenir els diners, els assaltants, que tota l'estona estaven pendents de l'exterior, on sembla que tenien un còmplice vigilant, van fer seure la víctima en una cadira. Li volien tapar els ulls i la boca amb un tros de manta que servia de jaç pel gos, però era curt. Després, dos dels lladres van anar a l'habitació a buscar alguna peça de roba que anés més bé. En el decurs d'aquesta operació, el jubilat alemany, conscient que la porta no estava tancada amb clau, va donar un empenta a l'únic que el vigilava i, seguidament, un cop de porta per obrir-la. El jubilat va córrer cap a la part de baix de la seva finca, una zona fosca, on va estar amagat fins que va poder avisar un veí, i aquest va alertar la policia local, que va anar a la casa i el va anar a auxiliar.

L'altra casa assaltada va ser la d'un empresari de Santa Cristina d'Aro que resideix a Castell d'Aro. L'empresari i la seva dona van arribar a casa dimarts al vespre i van ser abordats pels assaltants, que ja eren a dins de la finca i que els van amenaçar amb tornavisos. Un cop a dins van aconseguir que els obrissin la caixa forta i es van endur els diners que hi havia, uns 5.000 euros i joies. Quan van abandonar la casa, van deixar el matrimoni lligats i els van amenaçar. La policia sospita que els autors dels dos assalts poden ser els mateixos.

1
hora
és el temps que l'alemany calcula que va passar entre que van entrar els lladres i que ell va fugir de la casa.
12.000
euros
és la valoració que fa el jubilat de les peces robades, entre les quals destaca alguns anells pel valor sentimental.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.