Successos

assassinats a la caritat d'olot

Exhumats i a punt d'autòpsia

Les anàlisis forenses als vuit cossos es faran avui i s'enregistraran en vídeo, per ordre judicial, com es va fer amb els desenterraments.

Els cossos eren a tres cementiris

La comissió judicial va formalitzar ahir l'exhumació dels vuit cossos d'ancians morts aquest any a La Caritat que se sospita que el zelador Joan Vila també podria haver assassinat i els cadàvers van ser traslladats a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on avui un equip de forenses faran les autòpsies, que seran enregistrades per ordre del jutge, com també es va gravar tot el procés de desenterrament.

L'operació va començar a les 9 del matí al cementiri d'Olot, on es van desenterrat els cossos de Lluís Salleras i Claret, conegut com James, un home molt popular a Olot, que va morir el dissabte 21 d'agost quan tenia 84 anys; Montserrat Canalias Muntada (morta el 25 de setembre als 96 anys), Isidra Garcia Aceijas (morta el 28 de juny als 85 anys), Teresa Puig Boixadera (morta el 14 de febrer als 89 anys), Carme Vilanova Viñolas (morta l'11 de juliol, 80 anys) i Rosa Prat Freixa (morta l'1 de febrer passat, als 88 anys). Posteriorment es va anar al cementiri de Sant Salvador de Bianya, on es va desenterrar Joan Canal i Julià, mort el diumenge 19 de setembre als 94 anys, i després al cementiri de Castellfollit de la Roca, on va ser desenterrat Josep Curós Feixas, que va morir el 28 d'abril, 91 anys). Tots tenen en comú que van morir en dates que coincideixen amb els torns de Joan Vila, que només treballava els dies festius. En el decurs d'aquest any, a La Caritat van morir 15 residents, 12 dels quals, en dies que treballava Vila, una circumstància que, per si mateixa, el jutge ja ha considerat sospitosa. Però a l'hora d'exhumar els cossos també s'ha tingut en compte que, a criteri dels forenses, la mort, normalment sobtada, no sembla relacionada amb el tipus de patologia acreditada en els antecedents mèdics. Totes vuit defuncions van ser certificades com a morts naturals, com també s'havien certificat les de Sabina Masllorens i Montserrat Guillamet, dues de les tres dones que Vila ha confessat haver mort i que l'autòpsia va confirmar que havien estat enverinades. L'altre assassinat que Vila ha confessat és el de Paquita Masllorens, que va morir a l'hospital després que una empleada del geriàtric la trobés agonitzant a l'habitació on Vila l'havia deixat després de fer-li empassar un liquid tòxic corrosiu amb una xeringa. Vila va confessar en primer lloc el crim de Paquita Gironès, però posteriorment va admetre que també havia posat fi a la vida de les altres dues dones. Ell afirma que només va matar aquestes tres dones, però ara els especialistes forenses tenen al davant el repte de comprovar fins on arriba la cadena de crim. Si se certifica alguna altra mort criminal produïda aquest any, s'investigaran totes les defuncions fins al desembre del 2005, quan Vila va entrar a treballar a La Caritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.