Successos

seguretat

Extremen la seguretat en les àrees comercials per Nadal

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han engegat un dispositiu conjunt per prevenir els robatoris i els furts als establiments, on aquests dies hi ha una major concentració de ciutadans

Prevenir els petits furts i els robatoris als establiments. Aquesta és la principal consigna de l'operatiu de seguretat conjunt que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han iniciat amb motiu de la campanya de Nadal, que és una de les èpoques en què hi ha una major afluència de persones a les àrees comercials. El pla es basa en el patrullatge mixt amb efectius dels dos cossos, el reforç de la presència policial als carrers i el potenciament del servei de proximitat dels agents envers els ciutadans. Al Camp i l'Ebre, aquestes actuacions s'estan fent a Tarragona, Torredembarra, Altafulla, Salou, Vila-seca, Creixell, Constantí, Reus, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Valls, Alcover, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, el Vendrell, Calafell, Cunit, l'Arboç, la Sènia, Alcanar, Tortosa, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona i a Santa Bàrbara.

El dispositiu es va activar el 3 de desembre i es perllongarà fins al 16 de gener de 2011. Aquesta actuació sempre suposa un pas endavant en la col·laboració i la coordinació policial entre els dos cossos, sobretot des de la vessant preventiva. I és que, amb les rondes conjuntes, els agents pretenen incrementar la sensació de seguretat dels comerciants i dels consumidors. Amb el dispositiu, a més, es posa èmfasi en la regulació del trànsit en els punts de més concentració de gent, en el control de la seguretat ciutadana, la vigilància de la venda ambulant i de productes falsificats, la recollida de denúncies al lloc dels fets, el control de les zones d'oci nocturn o l'acompanyament dels comerciants a les entitats bancàries per dipositar els diners de la caixa.

Els comandaments dels Mossos i de la Guàrdia Urbana mantindran reunions periòdiques de coordinació durant els dies del dispositiu per avaluar-ne el funcionament i, si és necessari, faran variacions per assolir els objectius fixats. Aquest operatiu s'acompanyarà d'un seguit de recomanacions als comerciants perquè extremin les mesures de seguretat. En horari comercial, s'aconsella als botiguers que buidin sovint les caixes registradores, que adverteixin amb rètols que es pot demanar al client que ensenyi la bossa de mà o bé que instal·lin xips de seguretat als productes.

LA DATA

16.01.2011
Aquesta actuació policial
va començar el 3 de desembre i es perllongarà fins al 16 de gener de l'any vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.