Successos

assassinats en sèrie a la caritat d'olot

‘Mea culpa' de La Caritat amb els familiars dels assassinats

La direcció del geriàtric crida els familiars dels ancians que Vila ha confessat haver matat per dir-los que trobaran normal si els denuncien

El centre demana la llista de parents per saber a qui han d'indemnitzar

“Entendrem i comprendrem que ens denuncieu i que feu l'acusació al jutjat” és en síntesi el missatge que el director de La Caritat, Joan Sala, i el lletrat del geriàtric, Joan Cañada, van donar als familiars de les víctimes, als quals han anat cridant un a un, després de la confessió de Vila, que es va inculpar de ser l'autor de vuit assassinats que s'afegeixen als tres primers. En la mateixa reunió amb les famílies, a banda d'entonar la seva part de culpa pels crims destapats, però els responsables de La Caritat, també van exposar als familiars, que, si no exercien formalment l'acusació, també podrien tenir dret a indemnitzacions si s'establia per l'autoritat judicial que hi tenien dret. Tot i que fins ara formalment només han comparegut en la causa com a acusació particular els familiars de les tres primeres dones que Vila va confessar haver assassinat, els responsables del geriàtric, en la seva reunió amb els altres afectats, van demanar la llista de parents més directes de cadascun dels ancians assassinats per Joan Vila, que, si escau, seran els que hauran de ser indemnitzats per La Caritat, que ha d'assumir la responsabilitat civil pels crims comesos pel seu treballador en exercici de les seves funcions, tot i que, segons afirmen, el que els agradaria seria poder-lo acusar formalment.

En vista que ha d'assumir la responsabilitat civil, La Caritat ha dipositat al jutjat la pòlissa de l'assegurança que té el centre i que cobreix fins a 600.000 euros. L'advocat del centre ja ha avançat que si no n'hi ha prou buscaran altres fórmules. La Caritat és una entitat sense ànim de lucre regida per un patronat, es va fundar el 1914 per ajudar les persones necessitades i tradicionalment s'ha finançat amb donacions de benefactors o herències de persones acollides. Actualment és un geriàtric amb concert amb la conselleria d' Acció Social i els seus residents paguen unes quotes per sobre dels 1.200 euros mensuals.

Quan Vila va confessar els tres primers crims, la direcció de La Caritat va reunir tots els familiars dels residents per donar-los un missatge de tranquil·litat, amb el convenciment, segons els van dir, que la cosa no anava més enllà i la voluntat de girar full i continuar donant servei als ancians. Després de les darreres revelacions de Vila, en què va confessar vuit crims més, La Caritat ja no ha tornat a convocar els familiars dels residents i s'ha centrat a disculpar-se amb els que han perdut algú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.