Successos

Absolen el religiós que rebia donacions per invocar la Mare de Déu

La sentència assegura que no hi ha delicte perquè el “pare” Ángel no exercia la coacció

L'Audiència de València ha absolt el pare Ángel dels delictes d'estafa, apropiació indeguda i contra la Hisenda Pública. El suposat sacerdot exercia a Picassent i a Alzira des d'on va acumular importants donacions dels seus feligresos, que creien que la Mare de Déu es comunicava a través d'ell.

Alguns dels fidels van arribar a hipotecar els seus habitatges per col·laborar amb el religiós, que té al seu nom comptes mobiliaris milionaris i diverses propietats.

El tribunal entén que aquestes donacions van ser voluntàries i no mogudes per la coacció. “Els delictes d'estafa o apropiació indeguda, imputats a l'acusat, no han quedat de cap manera provats, perquè de les declaracions dels testimonis que hi han comparegut, exclosos aquells que exerciten l'acusació particular, no es desprén que hagen sigut forçats o manipulats psicològicament per fer els lliuraments o donacions adreçats a l'acusat. Ans al contrari, tots els testimonis van declarar que efectuaren les transmissions patrimonials de grat a fi de col·laborar en la realització de les activitats benèfiques que inspiraven l'actuació de l'acusat”, indica la sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.