Successos

policial

Vuit detinguts a Lloret que havien saquejat 15 estancs

El grup organitzat s'hauria endut un botí total d'uns 220.000 euros, sobretot en tabac, en robatoris arreu de Catalunya

Els lladres van sostreure fins a vuit vehicles, que van utilitzar per cometre els seus delictes

Un complex dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha permès aquesta setmana detenir vuit homes acusats de ser els integrants d'una organització criminal que hauria actuat arreu de Catalunya, i que s'hauria especialitzat en els robatoris a estancs i en els robatoris de vehicles. Els vuit homes van passar a disposició judicial dimecres també acusats d'un robatori en unes instal·lacions esportives i pel delicte de falsificació de documents.

De l'Est d'Europa

El setembre passat els Mossos van iniciar una investigació en detectar un increment dels robatoris a estancs. El treball dut a terme des de llavors en el marc d'un cas instruït pel jutjat número 3 d'Arenys de Mar, al Maresme, va donar fruits la matinada del 31 de gener passat, a Lloret de Mar, amb la detenció de 7 homes quan anaven en cotxe i tornaven d'intentar robar en un estanc de la població de Vila-rodona, a l'Alt Camp. Al cap de poca estona els Mossos van detenir, també a Lloret, un vuitè presumpte membre del grup. Tenen entre 21 i 42 anys, i la gran majoria són provinents de països de l'Est d'Europa.

A hores d'ara, els investigadors impliquen aquest grup en 15 robatoris a estancs –4 dels quals, en grau de temptativa– ocorreguts entre el setembre del 2010 i el gener del 2011, sempre de matinada, i tallant les persianes i forçant o trencant l'accés principal a l'establiment o bé un aparador com a modus operandi habitual. En total, els lladres s'haurien endut d'aquests establiments material per valor de quasi 220.000 euros; es tractaria bàsicament de tabac, un producte que seria destinat a ser venut de forma il·legal.

Des de l'agost del 2010

Els comerços afectats estan situats a Fogars de la Selva, Maçanet de Cabrenys, Riudarenes, Caldes de Malavella, Riells i Viabrea, Bordils, Sils, Bellcaire d'Empordà, Verges, Seva (Osona), Balenyà (Osona), Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) i Vila-rodona (Alt Camp). A més, els Mossos atribueixen als detinguts el robatori i furt d'ús de 8 cotxes, uns vehicles sostrets des de l'agost del 2010 fins al gener d'enguany a Badalona, Barcelona, Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), Lloret de Mar, Granollers (Vallès Oriental) i Llagostera. Tots els vehicles han estat recuperats.

Dos escorcolls

El dia 31 de gener, poques hores després de les detencions, els Mossos van dur a terme escorcolls a dos domicilis dels detinguts a Lloret de Mar, i en un els Mossos van trobar paquets de tabac i eines apropiades per forçar persianes metàl·liques com les que els comerços solen tenir; concretament, els Mossos van trobar dues tisores per tallar xapa, quatre tornavisos, un parell de punxons, unes tenalles, una lot, una serra radial i una cisalla.

Tot i els resultats obtinguts els darrers dies, els investigadors de l'ATI no donen el cas per tancat. De fet, en aquests moments no descarten ni la implicació dels detinguts en més fets delictius ni que hi hagi més detencions. Pel que fa als detinguts, set han ingressat a la presó, mentre que un altre ha quedat en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.