Successos

narcotràfic

Jutgen un granger que va llogar el cobert a traficants

El fiscal demana quatre anys de presó per a l'amo d'una granja d'Ullastret on el 2008 van trobar més de mitja tona d'haixix

Quatre homes més estan acusats de vendre la droga des de la granja

L'amo d'una granja d'Ullastret, Salvador Gasull Saló, serà jutjat la setmana que ve a l'Audiència de Girona acusat d'un delicte de tràfic de droga per haver llogat un cobert a quatre homes, Mustapha Douiri, Abdelaziz Dahbi Baddouri, Mohamed Darraoui i Lahcen Ikizzou, que també s'asseuran al banc dels acusats, que hi emmagatzemaven l'haixix que comercialitzaven.

La història es va descobrir el juny del 2008, quan agents de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional van atrapar Lahcen Ikizzou quan marxava amb un Ford Fiesta [el de la foto] de la granja i portava una bossa amb haixix. Després es va escorcollar una mena de cobert de la granja, situada a la zona de les Feixes Lloses, i hi van trobar 593, 7 quilos d'haixix, que, segons la taxació de la Guàrdia Civil, tenia un valor de 852.365 euros al mercat negre. El fiscal considera que Abdelaziz Dahbi Baddouri, un veí de Palafrugell que regentava una botiga a la població, era el capitost del grup i que va ser ell qui va donar les directrius per llogar el cobert de la granja a Salvador Gasull per poder-hi fer amb comoditat les seves operacions d'emmagatzematge i trasllat de la droga quan els interessés per vendre-la a altres persones. El fiscal considera que Gasull, que cobrava diners per deixar-los el local, sabia el que es feia al seu cobert i d'aquesta manera es convertia en participant de l'activitat de narcotràfic.

El granger, el juliol del 2008, en declaracions a El Punt es va voler desvincular de l'afer del narcotràfic i va assegurar que no tenia ni idea que guardessin haixix al seu cobert, i va explicar que l'havia llogat a Mohamed Daraoui perquè havia treballat amb ell i el considerava un bon noi. Gasull assegurava que es pensava que el noi hi guardava estris vells per revendre's. De totes maneres va lamentar no haver fet cas dels consells del seu pare, que el va advertir que “llogar el cobert seria una font de problemes”. Ben cert. Ara Gasull s'enfronta a una pena de quatre anys de presó que demana per a ell el fiscal. La mateixa pena demana per a Mohamed Daraoui i Lahcen Ikizzzou. Per a Mustapha Douiri, el fiscal demana quatre anys i sis mesos de presó, mentre que a Abdelazzi Dahbi Baddouri demana, pel fet de considerar-lo el capitost, sis anys de presó.

LA XIFRA

29
policies,
entre guàrdies civils i agents de la Policía Nacional, estan citats a declarar al judici a l'Audiència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.