Absolen de terrorisme el paleta de la casa d'un fill de Jordi Pujol a la Cerdanya

L'Audiencia Nacional diu que només va ajudar un amic que la policia es pensava que era terrorista

El ministeri fiscal demanava 7 anys de presó i multa de 6.000 euros per a El Ourama perquè sostenia la tesi que aquest i altres acusats que han estat absolts es dedicaven a captar i a adoctrinar joves musulmans disposats a cometre accions terroristes. La policia havia interceptat unes trucades que un rus convertit a l'islam havia efectuat a El Ourama des de l'Iraq. Segons la policia, aquell rus era un terrorista suïcida i va advertir a les autoritats iraquianes de la seva presència en aquell país. El rus va ser detingut i jutjat a l'Iraq i va ser condemnat per haver passat la frontera de manera clandestina i per estada il·legal al país. L'Audiencia Nacional remarca en la seva sentència que l'Iraq no va condemnar el rus per terrorisme.

Segons la mateixa sentència, en les trucades que el rus feia a El Ourama li explicava el que trobava pels diferents països on viatjava i li parlava de misèries i penúries. En una de les trucades el rus demanava a El Ourama que li enviés diners per sobreviure i aquest li insistia que tornés a Santa Coloma de Gramenet on es van conèixer, tot i que li va enviar 179 euros per sortir del pas. Això va convertir El Ourama en sospitós i la policia el va detenir. Segons el tribunal, quan el rus es va convertir a l'islam, el 2001, va fer amistat amb El Ourama, que llavors vivia temporalment a Santa Coloma de Gremenet, pels seus coneixements religiosos. Fins que un dia el rus va voler aprofundir més en la religió musulmana i va decidir de visitar països de l'islam i El Ourama va anar a fer de paleta a la Cerdanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.