Successos

successos

creixell

Un tribunal popular jutjarà l'acusat d'atropellar una dona i abandonar-la

Segons el fiscal, el conductor, que no circulava amb prou precaució, va envestir la víctima i la va deixar tirada a la cuneta

El sinistre va passar a l'N-340, a Creixell

Omissió del deure de socors. Aquest és el delicte pel qual un tribunal popular és previst que jutgi un conductor que el 30 de gener del 2006 va atropellar presumptament una dona a l'altura del punt quilomètric 1.180 de la N-340, al pas per Creixell, i es va donar a la fuga. Segons manté el ministeri fiscal en el seu escrit de conclusions provisionals, quan es va produir l'accident, el processat no circulava amb prou precaució, malgrat que aquell dia les circumstàncies atmosfèriques eren adverses i a la via hi havia poca visibilitat ja que “estava plovent amb intensitat i el vent que bufava era fort”. De sobte, la víctima va ser envestida per l'automòbil mentre estava creuant la carretera amb el seu marit en un tram habilitat de la calçada. A causa del xoc, va ser arrossegada 10 metres més enllà i va quedar ferida greument. L'imputat, però, no es va aturar per ajudar-la, deixant-la tirada a la cuneta, on la va auxiliar el seu home.

Dos anys de recuperació

Per culpa de la topada, la denunciant va patir, entre altres, un traumatisme cranioencefàlic moderat, va perdre la consciència i també va sofrir diversos hematomes i fractures. Va requerir, per a la seva curació, 834 dies, dels quals 99 va estar ingressada en un centre hospitalari. Per tot plegat, el ministeri públic reclama que s'imposi al processat una pena de tres anys de presó com a suposat autor d'un delicte d'omissió del deure de socors. El considera responsable, a més, d'una falta de lesions imprudents, per la qual exigeix que faci front a una multa diària de 10 euros durant 30 dies i que se li prohibeixi el dret a conduir vehicles a motor i ciclomotors en un termini de 9 mesos. I, en concepte de responsabilitat civil, la fiscalia sol·licita que la companyia d'assegurances de l'home indemnitzi la víctima amb 46.864 per les lesions que li va causar; amb 42.773 per les seqüeles que arrossega i que pagui el material ortopèdic, que va costar 197 euros.

LA DATA

30.1.2006
Va ser el dia en què es va produir l'accident, que va passar quan la víctima estava creuant la calçada.

LA XIFRA

3
anys de presó són els que la fiscalia reclama que s'imposi al processat per omissió del deure de socors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.