Successos

SUCCESSOS

Un ferit greu i tres de lleus en un foc a Sant Llorenç de la Muga

L'incendi es va originar a la masia Can Geli quan la família afectada, el matrimoni, el fill i l'àvia, de Llinars del Vallès, intentava encendre una estufa

El noi, de 17 anys i amb ferides greus, té cremades en un 36% del cos

L'incendi va declarar-se ahir a primera hora del matí a la masia Can Geli de Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) i va provocar ferides greus al fill del matrimoni, de 17 anys, i lleus als seus pares i l'àvia, que ahir mateix ja van ser donats d'alta de l'hospital Josep Trueta de Girona. El noi va patir cremades en un 36% del cos, segons van diagnosticar especialistes de la unitat de cremats de l'hospital de la Vall d'Hebron, a Barcelona, on va ser traslladat en un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El pronòstic mèdic del noi és greu, però evoluciona favorablement, segons fonts hospitalàries.

Els fets van tenir lloc al voltant de dos quarts de vuit del matí a la casa que la família, de Llinars del Vallès (Vallès Oriental), freqüentava alguns caps de setmana, com a segona residència.

Quan van arribar-hi, els bombers van trobar dues persones a l'exterior del mas, amb símptomes d'intoxicació per inhalació de fum, i van rescatar-ne dues més que eren a l'interior i que no podien sortir perquè una part del sostre s'havia enfonsat per les flames i bloquejava la sortida.

Algunes fonts apunten que el foc es podria haver originat en intentar encendre una estufa amb gasolina, si bé els Mossos d'Esquadra encara estant investigant les causes de l'incendi. Les flames van afectar totalment la masia, de planta baixa i pis, i una part del sostre va cedir i l'altra va quedar inestable, per la qual cosa es va avisar els tècnics de l'Ajuntament perquè valoressin el grau d'afectació de l'estructura de l'immoble.

A més dels bombers, que van anar al lloc dels fets amb cinc vehicles, s'hi van desplaçar efectius dels Mossos d'Esquadra i del SEM, que va activar tres ambulàncies, una d'elles medicalitzada –amb metge, infermera i aparells–, i un helicòpter, també amb assistència mèdica, amb què es va traslladar el noi a l'hospital de la Vall d'Hebron.

El matrimoni, de 48 anys la dona i 43 l'home, i l'àvia, de 65, van ser traslladats a l'hospital Josep Trueta, amb pronòstic lleu i ahir al migdia ja els van donar l'alta.

Els bombers van donar per extingit l'incendi a la masia, situada en una zona molt boscosa, poc després de la una del migdia, quan van haver acabat de remullar tota la zona i d'assegurar-se que les flames no es revifessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.