El jutge allibera el camioner implicat en el xoc mortal a Vilobí però li retira el carnet

El xofer del camió assegura que va fer el gir bé però que el turisme anava massa de pressa i van topar

L'accident va passar cap a tres quarts d'una del migdia al quilòmetre 10 de la carretera GI-533, a l'altura del trencant de Brunyola, dins del terme municipal de Vilobí d'Onyar. El camioner, que conduïa un camió frigorífic, havia d'anar a una empresa propera i per accedir-hi havia de fer un gir a l'esquerra. Segons va assegurar, abans de girar va prendre les mesures pertinents i va veure venir un cotxe en sentit contrari, però va avaluar que tenia temps de sobres per fer la maniobra. No obstant això, segons la versió del camioner, un noi de Salt de 23 anys, va resultar que el turisme anava a molta velocitat i van topar abans que ell pogués acabar el gir. A resultes del xoc, una de les ocupants del turisme, Hermínia Pibernat Armengol, de 84 anys, va morir a l'acte. Els altres dos ocupants del turisme es van fer ferides greus i van ser traslladats a l'hospital de Girona,

Els Mossos van fer la prova de l'alcoholèmia al xofer, que va donar un resultat negatiu, de 0,0 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Però també li van fer la prova de detecció de drogues, que va donar un resultat positiu. Per aquest motiu, els Mossos van decidir detenir el camioner per un delicte contra la seguretat del trànsit i el van traslladar a la comissaria de Santa Coloma de Farners. Ahir al matí, el van fer passar a disposició judicial i el jutge, després d'escoltar la seva versió, el va deixar en llibertat provisional sense fiança, però com a mesura cautelar li va retirar el carnet de conduir. Tot i que el test de droga va donar un resultat positiu, s'està pendent dels resultats de les mostres que s'han enviat al laboratori, que haurà de determinar quina substància havia consumit el camioner i en quina quantitat per determinar l'afectació que li podia haver produït per a la conducció.

El mateix dijous, un altre xoc entre un camió i un turisme va provocar un mort a la C-17, a Orís (Osona). La víctima va ser el conductor del turisme, Josep Casellas Suriñach, veí de Sant Pere de Torelló de 62 anys, I ahir, un noi de 27 anys veí de Reus va morir en un xoc frontal entre dos cotxes a la C-14, a Alcover (Alt Camp).

Un radar detecta un conductor que anava a 229 km/h

ACN

Els Mossos d'Esquadra han obert diligències penals per un delicte contra la seguretat del trànsit a un conductor que va ser enxampat dijous conduint per l'AP-2, a Torres de Segre (Segrià), a 229 km/h, quan la velocitat màxima permesa és de 120 km/h. El vehicle va ser detectat a un quart de vuit del vespre per un radar que la policia havia instal·lat al quilòmetre 134 de l'AP-2 en el marc de la campanya que els Mossos han posat en marxa per controlar l'excés de velocitat a les carreteres catalanes.

El dispositiu, que consistirà a incrementar els controls policials amb tots els radars mòbils que els Mossos tenen disponibles, es portarà a terme entre el 13 i 27 de maig. Molts dels radars es posaran a les zones d'obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.