Successos

judicial

Deu acusats neguen haver desembarcat 3 tones d'haixix

Comença el judici contra 13 persones que s'enfronten a penes de més de 6 anys de presó per haver transportat la droga a una cala de Santa Cristina d'Aro

Tres dels acusats estan en crida i cerca

Ha començat a l'Audiència de Girona el judici que durarà tres dies contra tretze acusats d'haver format part d'una xarxa que la primavera del 2008 va participar en el desembarcament de més de tres tones d'haixix a la cala de Giverola, de Santa Cristina d'Aro. Deu dels acusats es van desvincular ahir del cas del desembarcament i tres més no van comparèixer al judici i tenen dictades ordres de crida i cerca.

Tots van fer servir diferents pretextos per desvincular-se dels fets. Per una banda, un dels acusats va respondre a les acusacions de la fiscalia que “no té ni temps de fer un cafè” –perquè treballa 10 hores al dia, fins i tot els dissabtes– “com vol que estigui vinculat als fets”? Així mateix, un altre dels acusats assegura que el van detenir després que el truqués la seva tia, molt alterada, dient-li que s'havien presentat uns policies a casa seva i que l'anés a ajudar. Un altre dels acusats va respondre que no sap res dels fets perquè aquell dia havia anat a la Costa Brava a buscar feina, i que anava totalment moll quan el van detenir perquè aquell dia plovia, no perquè hagués participat en el desembarcament. Un altre dels acusats va afirmar que no va arribar a Santa Cristina d'Aro en barca des del Marroc, sinó que va arribar a l'Estat de polissó en un camió.

Penes de presó

El fiscal demana entre sis anys i mig i sis anys i nou mesos de presó per a tretze persones d'origen magribí (tota una família de Caldes –Mohamed Boukazzini i la seva dona, Nayat Akhim; el seu pare, Mohamed, i el seu germà, Ahme–; una parella que feien de guardes d'un xalet de Santa Cristina, Nozah Dai i Abou Safioui; el germà d'aquest últim, Touami, i cinc persones més) que van ser enxampades quan intentaven desembarcar més de tres tones d'haixix. Segons l'escrit de conclusions provisionals, a principi del 2008, els membres d'aquesta xarxa de traficants van començar a preparar el transport des del Marroc fins a la cala de la urbanització Rosamar, on dos dels acusats feien de guardes i un altre hi tenia una casa, que els havia de servir de magatzem. Tal com estava previst, la matinada del 24 d'abril, vuit dels acusats van arribar amb dos vehicles robats a la cala de Giverola, esperant l'embarcació carregada de droga. Els acusats van començar a descarregar els farcells d'haixix, però, en ser descoberts per un helicòpter policial, alguns dels presumptes traficants van fugir a peu i els tripulants, amb la llanxa. Des de l'embarcació, van llançar diversos farcells al mar i van acabar embarrancats en una altra platja. Entre els farcells que van poder descarregar els traficants i els que van trobar dies després submarinistes policials i diversos pescadors, se'n van recollir 109, que contenien en total 3.200 quilos d'haixix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.