Successos

arenys de mar

L'escola Sinera s'inunda i desallotgen els alumnes

Es van traslladar al pavelló com a mesura de precaució després que l'aigua que s'havia acumulat en una antiga mina sobrepassés els murs de contenció i negués el pati i algunes de les aules

La pluja d'ahir va fer que els alumnes i mestres de l'escola Sinera tinguessin un ensurt, ja que es van quedar sense classes a la tarda. A la una del migdia el centenar d'alumnes que s'havien quedat a dinar van ser traslladats amb els cotxes de bombers i de la policia al pavelló poliesportiu com a mesura de precaució i seguint les directrius dels tècnics veient la quantitat d'aigua que entrava al recinte provinent de la penya que hi ha al costat. Segons va explicar la regidora d'Educació, Assum Balliu (ICV), l'aigua que baixava a raig s'hauria acumulat en una antiga mina de la plana del Paraíso, a la finca de can Castelló. Tot i que els murs de contenció de la penya van aturar l'aigua, es va anar acumulant fins a sobreeixir dels murs i inundant els patis de l'escola. La quantitat d'aigua va arribar a entrar a les aules en un moment en què no hi havia alumnes. Ahir a la tarda els operaris de la brigada van netejar el centre i es va treballar per reparar el pou d'on provenia l'aigua. “No hi ha hagut cap problema greu de seguretat però s'ha desallotjat per prevenció”, assegurava Balliu.

L'escola Sinera, que s'ha inaugurat aquest curs, està previst que avui reprengui les classes amb normalitat. Segons les dades facilitades pel servei meteorològic del Consell Comarcal, des de la mitjanit s'havien registrat al municipi 45 litres per m². Una xifra que va superar de lluny el municipi veí d'Arenys de Munt, on van caure 60 litres per m² sense incidents, a part d'algun arbre que va caure a la carretera de Lourdes.

A Canet, on es van registrar 40 litres per m², es va produir una avaria en el quadre elèctric de la biblioteca, que es va tancar al públic fins a nou avís, a l'espera que els tècnics ho supervisin. A Premià de Mar, la policia local va haver d'actuar als carrers Doctor Martí Casas i Ramon de Penyafort, on el trànsit va quedar restringit durant uns minuts. L'aigua, però, no va entrar a les cases. A Premià de Dalt, la forta pressió va fer saltar algunes tapes del clavegueram, mentre que a Alella es va haver de tancar el pas de persones per la passarel·la que creua la Riera. A Sant Cebrià de Vallalta, la carretera d'accés a Can Palau va quedar intransitable durant tot el dia perquè l'aigua havia inundat la calçada.

LA XIFRA

45
Són els litres per metre quadrat acumulats durant el dia d'ahir a Arenys de Mar.

LA FRASE

No hi ha hagut cap problema greu de seguretat però s'ha desallotjat per prevenció
Assum Balliu
regidora d'educació

Baixos inundats i la ronda Litoral tallada

Els barris veïns de l'avinguda del Paral·lel van registrar ahir la màxima precipitació a la ciutat de Barcelona, segons les estacions que el Servei Meteorològic de Catalunya té a la ciutat. Fins a 47,7 litres per metre quadrat va registrar l'estació del Raval entre les deu i les onze del matí i va arribar fins als 77,2 litres acumulats des de la matinada fins a primera hora de la tarda, gairebé doblant els registres de les estacions de l'Observatori Fabra i la Zona Universitària. Des de les onze del matí, Bombers de Barcelona van haver de fer 24 serveis fins a quarts de sis de la tarda, quan tenien sobre la taula i en procés d'atenció 59 peticions de sortida per problemes amb aigua, sobretot per inundacions en baixos i aparcaments. Pocs minuts després del migdia, el govern de la ciutat activava el pla d'emergències municipals per insuficiència drenant perquè ja hi havia problemes de desguàs en diversos carrers de la ciutat i s'havia de tallar la ronda Litoral per una acumulació excepcional d'aigua. Entre les actuacions dels bombers destaca l'actuació a la xarxa ferroviària de rodalies de la Sagrera, que va afectar les línies que uneixen l'aeroport de Barcelona i Maçanet per Granollers i els trens regionals entre Barcelona, Girona i Portbou. Renfe va modificar el servei d'aquestes dues línies per fer front al tall. La circulació es va poder restablir amb els serveis regulars a dos quarts de tres de la tarda. La xarxa de metro va funcionar amb normalitat, tot i que a l'estació d'Arc de Triomf de l'L1 es va produir una incidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.