Successos

judicial

Sis anys de presó per a l'inspector que coaccionava prostitutes

La sentència remarca que Fermin Martí abusava del seu càrrec i amenaçava meuques del club Dallas dient que les faria expulsar si no practicaven sexe gratis amb ell

El jutjat penal número 1 de Figueres ha condemnat a sis anys de presó i a tres d'inhabilitació l'inspector de la Policía Nacional de la Jonquera (ara fora del servei) Fermín Martí Rodríguez, a qui considera culpable de tres delictes de coaccions perpetrats contra tres prostitutes del Club Dallas d'Agullana. La magistrada Natàlia Frigola, que imposa a Fermin Martí dos anys per a cada delicte, remarca que el que va ser sotscap i responsable d'estrangeria de la comissaria de la Jonquera “fent ús i abús del seu càrrec, en hores i dates indeterminades entre els mesos de juny i agost del 2004, anava sovint al club Dallas i coaccionava les prostitutes exigint que tinguessin relacions sexuals gratis amb ell, sota l'amenaça que si no ho feien tindrien problemes i podrien ser expulsades o repatriades o que els seria impossible anar a treballar a cap altre bordell”. Segons remarca la sentència, l'inspector anava un parell de cops a la setmana al club a beure de gorra i alternar de manera gratuïta amb les noies. La sentència també destaca que després de la batuda policial que es va fer al Dallas el 30 d'agost del 2004, es va endur diverses noies detingudes i va deixar lliures aquelles que, tot i no tenir la documentació en regla, abans havien accedit a tenir relacions sexuals amb ell. Després de la batuda, la mateixa nit, Fermin Martí va tornar a la barra del Dallas a prendre copes. La magistrada dóna total credibilitat a les tres prostitutes que van denunciar ser víctimes de coaccions i rebat del tot els arguments de la defensa de Martí, el lletrat Antonio Segura, que durant el judici va manifestar que no es podia fer cas del testimoni de les prostitutes perquè pel seu ofici “estan acostumades a mentir i enganyar”. La magistrada fins i tot remarca que les denunciants van assegurar que hi havia més companyes que havien accedit a les peticions de l'inspector però que no s'havien atrevit a denunciar-lo.

El cas del Madam's

Fermin Martí actualment està fora del servei arran d'un altre afer judicial que encara té pendent i que també està relacionat amb la seva afició per les prostitutes. Martí va ser detingut l'octubre del 2006 en relació amb un delicte d'afavoriment de l'entrada de prostitutes destinades al Club Madam's de Capmany. Aquest cas l'instrueix el jutjat número 2 de Figueres, que també va imputar en la causa el gerent del Madam's, Patricio Grant, i Jesús Contreres, “l'amo a l'ombra” del club per delicte de frau fiscal i evasió de capitals. El cas encara s'instrueix.

Reyes estava enrabiat però no va induir denunciants

Diversos testimonis, alguns policies, aportats per la defensa, van assegurar que l'amo del Club Dallas, Reyes Romera, havia fet aquestes manifestacions: “Tinc prou diners per enfonsar en Fermin”; “els diners estan ben empleats i em follaré en Fermin”; “em sobren diners per contractar un advocat i enfonsar en Fermin”; “pagaré a tothom per enfonsar-lo”. La defensa pretenia demostrar que aquestes declaracions significaven que les denúncies contra Fermin Martí eren un muntatge orquestrat pels amos del Dallas. Però la sentència remarca que totes que aquestes manifestacions només recalquen que Reyes Romera “estava molt enrabiat amb l'acusat, evidentment, perquè es va fer una batuda al club perquè tenia espantades les seves prostitutes i perquè fins i tot va fer proposicions deshonestes a l'esposa de Reyes. Però això no significa que comprés o induís les denunciants”, conclou la magistrada. Els amos del Dallas, Reyes Romera i la seva dona, Maria del Mar Mata, a través del lletrat Joaquim Bech de Careda, van exercir l'acusació particular contra l'inspector Fermín Martí. Van demanar una pena de tres anys de presó i la jutgessa li n'ha posat sis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.