Successos

ROBATORIS A DOJO

Els lladres deixen sense llum ni so la Passió de Sant Climent

Van robar uns 1.100 metres de cable de coure de la instal·lació, valorats en més de 4.000 euros

S'enduen mig quilòmetre de cable dels pals de telèfon i deixen sense línia 750 usuaris a Caldes de Malavella

Uns lladres van robar 1.100 metres de cable elèctric de coure de la instal·lació preparada per a les representacions de la Passió per Setmana Santa a la finca l'Horta d'en Cusí de Sant Climent Sescebes. Els fets van tenir lloc la nit de dimecres a dijous.

Els lladres van accedir al recinte movent una de les grans pedres que hi a l'accés a la finca per passar-hi amb un vehicle, se'n van endur únicament el cable per extreure'n el coure i van deixar la resta d'aparells metàl·lics i focus que hi havia al recinte. El cable, connectat als pals de llum d'un altura considerable, van tallar-lo fins on van poder arribar. Servia per dotar de llum, música i so tot el recinte durant els assajos, que es fenien cada dia a les nou dels vespre, i en les posteriors representacions de Setmana Santa.

L'alcalde, Josep Guiolà, va explicar que la instal·lació estava preparada fa més d'un mes, i que l'assaig previst per avui s'ha suspès. La instal·lació és de l'Associació La Passió, amb la qual col·labora l'Ajuntament.

Ara, l'Associació i l'Ajuntament es plantegen com solucionar el problema. “Ens han fet una gran putada”, va lamentar-se l'alcalde, pel perjudici ocasionat. Els lladres, pel fet de ser un lloc descampat i sense veïns, van poder actuar amb tota tranquil·litat, va dir Guiolà, que va considerar que havien d'anar amb un vehicle potent, pel fet que va moure la pedra d'accés a la finca. L'Ajuntament ha denunciat el robatori als Mossos d'Esquadra, que ahir van inspeccionar el recinte.

Roben coure a Caldes per valor de 6.000 euros

Uns lladres es van endur ahir mig quilòmetre de cable de coure d'uns pals telefònics a Caldes de Malavella valorat en uns 6.000 euros. Concretament, els assaltants van tallar cable de dos trams diferents, en una zona boscosa, de la urbanització Can Solà Gros i a Can Franciac. Això va provocar que 750 usuaris de les urbanitzacions, del PGA Golf Catalunya i el Pitch & Putt Franciac es quedessin sense línia telefònica. En total, l'empresa de telefonia Movistar va haver de reposar entre el cable malmès i el sostret un total de 840 metres de cable, per un valor de 21.500 euros entre la mà d'obra i el material. Aquest any hi ha hagut a les comarques gironines una vintena de robatoris de coure als pals telefònics. En total els lladres s'han endut un botí valorat en prop de 50.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.