Successos

robatoris a dojo

Un detingut pel robatori de la Passió de Sant Climent

El lladre, veí de Figueres, va robar uns 1.100 metres de cable de coure valorat en més de 4.000 euros i va deixar sense llum ni so la instal·lació

Els Mossos li van seguir la pista després que vengués el material a un ferrallista

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove de 22anys, veí de Figueres, com a responsable del robatori de 1.100 metres de cable de coure de la instal·lació preparada per a les representacions de la Passió per Setmana Santa a la finca l'Horta d'en Cusí de Sant Climent Sescebes. Els Mossos van estirar el fil després de les darreres inspeccions que es fan rutinàriament i aleatòriament als diferents ferrallistes que hi ha a les comarques gironines.

Ja han venut el material

En una d'aquestes inspeccions a unes instal·lacions de l'Alt Empordà es va detectar que els propietaris van adquirir una partida de cable de coure que coincidia amb la quantitat que van robar a Sant Climent Sescebes, poc més d'un quilòmetre. Així mateix, les dates de la venda també coincidien amb el dia que es va produir el robatori a les instal·lacions.

La investigació que van dur a terme els Mossos d'Esquadra els va dur a Figueres, on ahir van detenir el jove, veí del municipi, acusat de robatori amb força. El noi, de 22 anys i amb antecedents policials, no va voler declarar a la comissaria i ahir a la tarda encara no havia passat a disposició judicial. La investigació continua oberta, i no es descarten més detencions d'altres lladres que haurien participat en el robatori del cable. Un material que finalment no s'ha pogut recuperar perquè ja s'ha fos i venut a una tercera persona.

Els lladres van accedir al recinte movent una de les grans pedres que hi a l'accés a la finca per passar-hi amb un vehicle, se'n van endur únicament el cable per extreure'n el coure i van deixar la resta d'aparells metàl·lics i focus que hi havia al recinte. El cable, connectat als pals de llum d'una altura considerable, van tallar-lo fins on van poder arribar. Servia per dotar de llum, música i so tot el recinte durant els assajos, que es fenien cada dia a les nou dels vespre, i en les posteriors representacions de Setmana Santa.

Roben en una finca de Vilafant

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres passat a Figueres dos veïns del municipi de 22 i 26 anys, i un veí de 23anys d'Avinyonet de Puigventós com a sospitosos de ser els autors d'un delicte de furt a Vilafant. Els Mossos d'Esquadra de Figueres van tenir coneixement que el dia 12 d'abril tres individus van entrar en un camp agrícola de gran extensió que està fitat amb una tanca de filferro i on a dins els propietaris disposen d'una caseta rural d'obra i una de prefabricada. Els autors un cop a dins van sostreure una biga de ferro de 20x250 cm que estava situada al cantó de la caseta, dues planxes de ferro grosses per reforçar portes, la tapa d'un remolc de vehicle i diverses peces de ferro. Per entrar-hi els lladres van saltar la tanca, ja que no s'observava cap tall ni manipulació de la tanca de filferro. Immediatament després dels fets els Mossos van iniciar una investigació que, amb la col·laboració ciutadana, va culminar el passat 13 d'abril amb la localització i detenció a Figueres dels sospitosos del robatori. Els detinguts, dos dels quals ja tenen antecedents per fets similars, van passar a disposició del jutjat, que va decretar la llibertat amb càrrecs per als acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.