Successos

SUCCESSOS

Dos excursionistes es perden al Ripollès i apareixen l'endemà

Una parella septuagenària del Canadà es va perdre dimarts quant feia una ruta entre Setcases i Molló i ahir al migdia va aparèixer pel seu propi peu

Els bombers van fer la recerca durant la nit de dimarts i tot el matí d'ahir

Una parella d' excursionistes experimentats en rutes de muntanya, un home de 79 anys i una dona de 70 originaris del Canadà, va passar al ras la nit de dimarts a dimecres, ja que va perdre's a la zona del coll de la Marrana quan feien una ruta a peu entre Setcases i Molló.

L'alerta es va donar als bombers pocs minuts abans de les deu de la nit de dimarts. L'hotel Calitxó, de Molló, on havien d'allotjar-se els dos excursionistes procedents de Setcases, va donar l'avís en veure que no arribaven a l'establiment tal com estava programat.

A partir d'aquí, diverses dotacions dels bombers van començar una recerca que va durar fins a les tres de la matinada, i la van tornar a iniciar a les vuit del matí. Quatre dotacions terrestres, a més de l'helicòpter i una unitat canina amb el grup de suport d'activitats especials (GRAE), van estar buscant durant tot el matí d'ahir sense obtenir cap resultat.

Apareixen pel propi peu

Va ser a quarts de tres de la tarda quan els dos avis van aparèixer a l'Hotel Calitxó, pel seu propi peu, després de passar la nit al ras. Van explicar que havien caigut durant la ruta i que per això tenien rascades i petites contusions.

La parella, que va dir també que havia vist l'helicòpter dels bombers que feia la recerca, va explicar que s'havien perdut en un lloc on es feia difícil determinar cap a on continuava la ruta.

Des de l'hotel, la parella canadenca va ser traslladada al CAP de Molló, per tal que els fessin una revisió mèdica, que no va determinar que no hi havia cap conseqüència important i van poder tornar immediatament a l'hotel.

Fonts de l'Hotel Calitxó van explicar que la parella preveia allotjar-se a l'establiment fins avui, per adreçar-se després cap a França, d'on provenia inicialment. Els excursionistes viatjaven a través d'una agència de viatges francesa. Molt habituats a fer rutes de muntanya per diferents països, la parella resideix habitualment a la ciutat canadenca de Vancouver però cada any procura dedicar un o dos mesos a fer excursions. Aquest any havien escollit la zona del Ripollès, on han viscut una nova experiència, encara que aquest cop accidentada.

Des de Setcases

Els dos excursionistes havien sortit dimarts a quarts de deu matí de l'Hostal Can Tiranda de Setcases, però no van arribar a la nit a Molló com tenien previst i com havien anunciat als responsables de l'Hotel Calitxó. En veure que no hi arribaven, els directius de l'establiment van donar l'alerta i d'immediat es va posar en marxa un dispositiu de recerca per la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.