Successos

ROBATORIS A DOJO

Robaven excavadores i les enviaven al Pakistan

Els Mossos han detingut, en el marc de l'operació Guadiana, dotze persones: set pakistanesos, dos marroquins, un indi i dos espanyols, acusats de formar part d'un grup organitzat que robava a Catalunya, sobretot a les comarques tarragonines, maquinària pesada, bàsicament retroexcavadores que després desmuntaven i enviaven al Pakistan. Els Mossos han pogut acreditar que el grup era el responsable de dotze robatoris d'excavadores, valorades en més d'1.800.000 euros, a Constantí, Perafort, Camarles, l'Aldea, la Floresta, Alcanyís, el Papiol, Sant Celoni, Sant Boi de Llobregat, Reus i Alfés. Segons els Mossos, els lladres actuaven d'una manera molt organitzada i jerarquitzada, i a vegades feien el robatori després que els encarreguessin l'enviament d'una màquina des del Pakistan. Posteriorment, seleccionaven les màquines que volien robar en llocs on es feien obres i, quan en tenien una d'ullada, llogaven una nau en algun lloc proper fent servir una identitat falsa i el nom d'una empresa que havien creat expressament. Allà desmuntaven la màquina que robaven i després contactaven amb un agent de duanes que els facilitava un contenidor i els gestionava l'enviament, a través del port de Barcelona o de València, cap al Pakistan. S'ha comprovat que el grup ha fet 25 enviaments al Pakistan, en què s'han tramès 32 contenidors. En 8 dels 32 contenidors es té la certesa que hi anaven màquines robades.

La direcció del grup de lladres de retroexcavadores ha entrat a la presó després de les detencions, però els Mossos continuen investigant i compten detenir més gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.