Successos

desaparicions

Tres dies de cerca sense èxit del noi cec de Pont de Molins

Els Mossos abandonen els rastrejos i busquen pistes de Sergi Suárez a través de la investigació del seu entorn

L'alcalde i uns voluntaris van inspeccionar anit la pujada dels Molins per la pista aportada per un altre testimoni

El tercer dia de recerca de Sergi Suárez, el noi cec de Pont de Molins que està en parador desconegut des de dijous passat, també va resultar infructuós. Ahir, agents dels Mossos i Bombers de la Generalitat encara van mantenir una recerca activa a peu i van tornar a repassar les zones on Suárez solia anar a passejar (el camí de la Muga i el camí del Monestir dels Roures), però també van rastrejar el poble: solars, jardins i raconades. També van dur els gossos ensinistrats a la vora de la Muga, al sector entre el pont de l'entrada del poble i l'N-II, zona que encara no s'havia inspeccionat. Aquest rastreig enmig del poble es va fer per la importància que es dóna al testimoni d'una veïna de Suárez que dijous a les sis de la tarda el va veure ben bé davant de la porta d'entrada de casa seva, la qual cosa fa suposar que havia tornat indemne del passeig. El noi, segons afirma la seva mare, no va arribar a entrar a casa seva, on en aquell moment hi havia el seu pare. El misteri és saber cap on va anar a partir d'aquell moment. No es descarta la possibilitat que marxés amb algú que anés en vehicle. La seva mare no ho veu factible perquè la seva documentació era a casa i ella sempre li recalcava que havia d'anar documentat quan sortia del poble. La mare, Isabel Muelas, també destaca que el noi no es va canviar de roba, ja que a casa només falta la que duia quan va anar a passejar: texans i samarreta de color blau. N'està ben segura, ja que diu que no va trobar cap peça de roba bruta del seu fill quan li'n van demanar una perquè l'ensumessin els gossos ensinistrats, i va haver de donar-los un llençol. Dissabte, els bombers van dur des de Balaguer un dels dos gossos que tenen especialistes en detecció de putrefacció en zones aquoses, i l'animal va baixar a la llera de la Muga però no més va detectar la presència de restes d'ànecs i peixos morts. Ahir els familiars del jove desaparegut van rebre la trucada d'una vident que els va assegurar que ella havia trobat les nenes d'Alcàsser (les va trobar un apicultor) i els va dir que en Sergi havia estat atropellat, que havia caigut per una zona rocosa i que tenia un peu fracturat. Independentment d'aquest vaticini, les vores de carretera i les zones rocoses de la població ja s'havien examinat a consciència.

Testimoni d'última hora

Anit, quan bombers i mossos ja s'havien retirat, un home que no s'havia assabentat fins ahir de la desaparició del jove va explicar que l'havia vist pels volts de les 6 de la tarda de dijous a la pujada dels Molins de Dalt. Aquest home baixava amb el tractor i, segons va dir, Suárez pujava a peu. Arran d'aquesta pista, l'alcalde, Josep Fuentes, i uns quants voluntaris van anar al lloc que els indicava, però cap a mitjanit van plegar de buscar perquè tampoc havien trobat cap rastre del desaparegut.

Prou rastrejar i més investigar

La mare de Suárez, Isabel Muelas, va anar ahir al centre de comandament dels equips de rescat instal·lat a l'ajuntament a demanar si era possible que l'exèrcit, que ara té l'UME (unitat militar d'emergències) fent pràctiques a Sant Climent, es podia afegir a les tasques de recerca. Però en lloc d'afegir-hi efectius, els equips d'emergència els retiren. Els bombers van deixar per avui al matí la decisió de continuar o abandonar els rastrejos, però els Mossos ja van decidir ahir abandonar la recerca activa i i es dedicaran a una investigació més policial per intentar recollir dades que els aportin alguna explicació sobre on pot ser Sergi Suárez. Els Mossos analitzen l'ordinador que feia servir el noi per mirar si hi troben algun contacte fet amb algú que pugui tenir relació amb la seva desaparició, o amb algú que pugui aportar pistes d'on pot ser el noi. També miren de trobar una noia, sembla que de Barcelona, amb qui havia establert contacte feia unes setmanes. “En Sergi em deia que tot just començaven a conèixer-se, ell i aquesta noia”, diu la mare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.