Successos

rabós

La CNT diu que no es va avisar a temps del foc

La CNT (Confederació Nacional del Treball) denuncia, a través d'un comunicat públic, que el foc que dissabte va devastar 83 hectàrees a Rabós s'hauria pogut aturar abans no s'estengués si s'hagués donat a temps l'avís, cosa que, segons el sindicat, no es va produir perquè la direcció general dels bombers no ha dotat de personal els punts de guaita més propers al lloc de l'incendi. Afirmen que no hi ha vigilant ni a puig Esquers de Colera (a 6 km del lloc del foc), ni a Altrera de Masarac (a 6 km), ni a Sant Salvador del Port de la Selva (a 12 km), ni a Santa Magdalena de Terrades (a 17 km) i que el primer vigilant que va veure el foc va ser el de la Mare de Déu del Mont però quan la fumerola ja era molt gran i el foc ja s'havia propagat massa. La CNT manté que aquest és un exemple que a la societat de la tecnologia no es pot delegar la detecció de focs ni a les càmeres de videovigilància ni a les trucades de mòbil dels ciutadans que fan la seva vida amb normalitat.

Ahir els bombers van tornar a Rabós per remullar una soca que fumejava i que semblava que podia fer revifar les flames, però no hi va haver revifada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.