Els agents de Llavaneres diuen que no faran cap altra feina que no sigui policial

Els funcionaris es neguen a tramitar documents i a oferir serveis en benefici de la comunitat

«Només farem tasques purament policials, i pel que fa a les que no ho són, que sigui l'Ajuntament qui trobi la solució.» El representant dels treballadors, Dídac Álvarez, assenyala que des de fa temps el cos ha anat assumint «de bon grat» noves funcions socials d'atenció i de prevenció amb l'objectiu de beneficiar el ciutadà i d'oferir un servei millor i més modern. Álvarez admet que ja durant la negociació del conveni col·lectiu vigent es va posar sobre la taula la necessitat d'augmentar el sou de la policia per «equiparar-lo al de la resta de cossos de l'entorn de Llavaneres i dels Mossos», però també per gratificar-los per aquestes tasques que es feien de més. «Com que no podia ser, es va optar per fer-ho en forma de plus», explica el representant sindical. Després d'un temps treballant la proposta, va sorgir la idea de les microespecialitats, un projecte que havia de servir per crear aquest complement salarial i que de fet es va començar a aplicar l'agost de l'any passat sense que es cobrés a la nòmina. «El que demanem és una certa compensació per unes feines que fem de més», defensa Álvarez, que admet que a partir d'ara s'han delimitat molt les funcions policials i que només les que estan estipulades com a pròpies en la llei es portaran a terme. L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, va admetre ahir que el govern local és conscient de la situació i del fet que ja no faran determinats serveis extres. «És obligació de tots intentar apujar els ànims d'una policia local que és fonamental per al municipi», va afegir-hi. A més, va assenyalar que amb vista a l'any que ve es tornarà a obrir un procés de valoració de llocs de treball per tornar a determinar les funcions i les retribucions del personal municipal.

el contrapunt

L'art d'embolicar la troca

ANDREU MAS

El govern de Llavaneres intenta fer vida normal, però això no és fàcil quan es governa en minoria i, a més, l'oposició està famolenca. És en aquestes situacions quan qui governa hauria d'intentar aconseguir el màxim de consens en temes de ciutat. La policia local és un d'aquests temes. El govern local s'ha equivocat intentant aprovar una mesura important com una millora en la retribució de la Guàrdia Urbana sense pactar-ho amb l'oposició, i aquesta, que no necessita que la provoquin, ha optat per embolicar la troca, actuant en funció d'interessos polítics, no pas de poble. La policia local té raó, està assumint tasques que tenen més a veure amb tasques administratives que no policials, però també haurien de pensar que són un servei públic i que negar-se a fer segons quines coses va en contra d'aquesta filosofia de servei al ciutadà. Hauria estat més assenyat obrir una via de diàleg amb l'administració abans d'anunciar mesures de pressió. Entre tots plegats l'únic que estan fent és perjudicar els veïns de Llavaneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.