Successos

trànsit

Mor un motorista a Bordils i un ciclista a Cabanelles

El conductor d'un ciclomotor va ser envestit per un autocar, la víctima va envair després l'altre carril l i va topar amb un turisme

Investiguen si el ciclista va perdre la vida per causes naturals o atropellat

Jornada negra a les carreteres gironines, on ahir van tenir lloc dos accidents de trànsit mortals. El primer sinistre es va originar a dos quarts de nou del matí al punt quilomètric 26,8 de la carretera C-66, al seu pas per Bordils. La víctima, que anava en un ciclomotor, provenia de Campdorà quan es va aturar un moment al mig de la calçada per tal de creuar a l'altre costat, on hi ha l'accés a la cooperativa Girona Fruits, on l'home treballava. Va ser llavors quan el conductor d'un autobús de l'empresa Sarfa, que circulava just al darrere del motorista, el va envestir accidentalment. A conseqüència de la topada per encalç, el ferit, Carles Costa Ribas, va perdre el control i va envair el carril contrari, on va xocar frontalment amb un automòbil Volkswagen Polo que avançava en direcció la capital gironina.

Fins allí hi van anar dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), una dotació dels Bombers de la Generalitat i tres patrulles dels Mossos d'Esquadra. Els efectius sanitaris, però, no van poder fer res per salvar la vida a Costa, de 30 anys i veí de Campdorà.

A causa de l'accident, els efectius de la Policia de la Generalitat van haver de donar pas alternatiu a la via al llarg de dues hores aproximadament. Mentre van durar les tasques, fins al lloc dels fets també s'hi va acostar un altre conductor d'autobús que es va encarregar de continuar el trajecte de la línia regular mentre els agents prenien declaració al seu company. A banda, des del Servei Català de Trànsit es va informar que, quan es va desencadenar el sinistre, a l'autocar hi viatjaven deu passatgers, els quals van resultar il·lesos.

Trasllat a Figueres

Amb només tres minuts de diferència es va produir el segon sinistre mortal. En aquest cas, el succés va ocórrer al quilòmetre 50 de l'N-260, a Cabanelles. Un ciclista, de 45 anys i veí de Besalú, es va accidentar a la via, va caure al terra i va quedar inconscient. Els Mossos estan investigant si un vehicle el va atropellar i es va donar a la fuga. La bici, però, no tenia cap cop i, per tant, no es descarta que hagués mort per causes naturals o que caigués en voler esquivar un turisme. Una ambulància va conduir l'home a l'hospital de Figueres, on va morir poc després. La víctima, Josep Rost Felip, era soci del Club BTT de Besalú Desfrenats des que es va fundar, ara fa 4 anys.

26,8
punt quilomètric
de la C-66 on va passar el sinistre de Bordils. El segon succés va ser a l'N-260, a Cabanelles.
54
persones
han perdut la vida en accidents de trànsit a la demarcació de Girona aquest any.
30
anys
tenia l'home que va morir ahir en un accident a Bordils, i 45 el ciclista accidentat a Cabanelles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.