Successos

Bolca en esquivar un senglar a Camprodon

El camió va anar a parar en un camp i es va produir una fuita de gasoil i benzina

El conductor d'un camió cisterna que circulava per la C-38, a Camprodon, va patir una sortida de via ahir a un quart de vuit del matí, quan va efectuar una maniobra per evitar envestir un porc senglar que de sobte se li va creuar. Com que a aquella hora encara era bastant fosc i plovia, el xòfer no va poder veure amb exactitud l'animal, al qual “per sort va aconseguir no tocar”. En aquest sentit, l'home va indicar que el més probable és que es tractés d'un senglar, si bé va matisar que no ho podia assegurar al 100%. Quan li va aparèixer l'animal, va agafar amb força el volant i el va “girar una mica com a acte reflex”. El vehicle se li va desestabilitzar, ja que una roda li va quedar a fora de la calçada. En perdre el control, va col·lidir contra la barrera de protecció lateral, que pel xoc va quedar destrossada uns metres. I, finalment, el tràiler va anar a parar al mig d'un camp, on va quedar bolcat.

El sinistre va tenir lloc al punt quilomètric 6, a la Colònia Estevenell, passat el càmping Vall de Camprodon. Tot i l'aparatositat del succés, el conductor no va resultar ferit. Quan va sortir de la via era a un quilòmetre de distància de la gasolinera del municipi, que és a on es dirigia. El vehicle va quedar tombat a 200 metres d'una botiga de queviures, la propietària de la qual va sentir “un soroll molt fort”. Alguns veïns, a més, van explicar que no és la primera vegada que els senglars provoquen problemes a la mateixa C-38, i van recordar un cas pel mateix motiu a Sant Pau de Segúries i un altre a tocar de Molló.

Fuita de combustible

Protecció Civil va activar l'alerta del pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera a Catalunya (Transcat) perquè el camió anava carregat de combustible. Diversos tècnics i els bombers van fer el transvasament del gasoil i la gasolina que duia cap a una altra cisterna –el tràiler tenia capacitat per a 32.000 litres–. Des del Servei Català de Trànsit es va informar que es van vessar 600 litres de producte, que van afectar 2 m³ de terreny. L'Agència Catalana de Residus es va encarregar d'enretirar la terra que va quedar barrejada amb el combustible, mentre que els membres de l'Agència Catalana de l'Aigua van comprovar que una riera propera no va quedar contaminada. Les tasques de bombeig del producte es van allargar fins a quarts de sis de la tarda, quan una grua va enretirar el vehicle. D'altra banda, la carretera va quedar tallada en els dos sentits dues hores i, després, els Mossos d'Esquadra van donar pas alternatiu per la mateixa via.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.