Successos

TRÀNSIT

Un motorista mor en sortir de la via a la C-63, a Vidreres

La víctima, veí de Lloret de Mar, va xocar contra la barrera de seguretat lateral de la carretera, a l'alçada del quilòmetre 9

S'eleven a 16 els motoristes morts enguany en accident a la demarcació

Una nova víctima mortal es va registrar ahir a la demarcació de Girona entre un dels col·lectius de la carretera més vulnerables, com són els motoristes. El fatídic accident va tenir lloc a tres quarts de dotze del migdia al punt quilomètric 9 de la C-63, al seu pas pel terme municipal de Vidreres. El conductor d'una motocicleta que circulava en direcció Lloret de Mar va patir una sortida de via per causes que es desconeixen i va impactar contra la barrera de seguretat lateral. Com a conseqüència del xoc, l'home, de 35 anys i veí de Lloret de Mar, va patir ferides de caràcter molt greu, sobretot a les cames, i va morir poc després.

Fins al lloc del sinistre es van adreçar cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), així com l'helicòpter medicalitzat pertanyent també al SEM. Mentre van durar les tasques dels cossos d'emergències, la circulació a la via –que connecta l'interior de la Selva amb Lloret de Mar– va quedar afectada en els dos sentits de la marxa. Els agents de la Policia de la Generalitat van anar donant pas alternatiu als vehicles durant una hora, quan la situació es va normalitzar. Arran d'aquest accident, el Servei Català de Trànsit va aprofitar per demanar prudència als motoristes i aconsellar-los que reduissin la velocitat en els desplaçaments. Una recomanació que va coincidir amb l'inici de l'operació sortida del pont de la Constitució i de la Puríssima, una de les èpoques del calendari en què sempre hi ha una major afluència de turismes a la carretera.

Amb el sinistre d'ahir, s'eleva a setze el nombre de motoristes que han perdut la vida en carreteres gironines. Els accidents han succeït a Roses (GI-614), Montagut (GIV-5221), Toses (N-260), Riudarenes (avinguda Argimon), Cornellà de Terri (C-150A, en què van morir el conductor de la motocicleta i el seu acompanyant), les Planes d'Hostoles (C-63), Llagostera (C-65), Bonmatí (al centre urbà), Fontanals de Cerdanya (N-260, també múltiple, ja que van perdre la vida un home i una dona que anaven amb una moto i que van col·lidir frontalment contra un vehicle), Portbou (N-260), Quart (en una pista forestal), Olot (a l'avinguda Paluzie) i Bordils (C-66).

Ciclista ferits

També a la demarcació de Girona, un ciclista va resultar ferit greu ahir a dos quarts d'onze del matí en topar contra un automòbil al quilòmetre 324 de la C-31, a l'alçada de Palamós. L'home, d'uns 50 anys, va ser traslladat per una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.

LES XIFRES

35
anys
tenia el conductor de la motocicleta que va morir ahir a la demarcació de Girona. La víctima s'adreçava a Lloret.
16
motoristes
han mort en accident de trànsit a les carreteres gironines. El primer sinistre va ser a Roses, el març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.