Successos

successos

Localitzen l'amo dels porcs que campaven per Girona

El propietari dels animals, que té una granja a la zona de Creu de Palau, es va posar en contacte ahir amb la policia municipal

L'Ajuntament li podria fer pagar les despeses del desplegament

L'anècdota dels dos porcs que dissabte passejaven lliurement per Girona i que van protagonitzar un còmic correbou a l'hora de ser capturats s'ha aconseguit esclarir. El propietari dels animals, que té una granja a la zona de Creu de Palau, va trucar ahir a la tarda a la policia municipal, a qui va informar que quan el dia abans es va adonar que se li havien escapat les bèsties de les instal·lacions va intentar seguir-ne sense èxit el rastre. Ja amb el curiós misteri resolt, el regidor de seguretat del consistori, Joan Alcalà, va explicar a aquest diari que està previst que l'àrea de seguretat de l'Ajuntament posi avui en contacte l'home amb la societat veterinària Vet-llar de Banyoles. Els seus membres van custodiar els animals i els van traslladar amb un remolc fins a un club hípic de Porqueres, on la companyia de la capital del Pla de l'Estany hi té llogada una granja per poder-hi deixar de manera temporal les bèsties en casos com aquests.

El dissabte a la nit –que és quan se'ls va atrapar–, la policia municipal ja es va mobilitzar i va efectuar una primera ronda de trucades en granges pròximes al barri de Palau per preguntar si havien trobat a faltar algun animal. Com que les gestions van resultar infructuoses, el veterinari de Vet-llar, Andrés Saavedra, va examinar els porcs ahir al matí per recollir més informació. L'expert va observar que el gran tenia uns 4 anys i l'altre 6 mesos, i que cap dels dos no duia xip. “El jove tenia signes d'haver estat marcat anteriorment en una orella, però li havien tret el senyal. Si no hagués aparegut el propietari, l'Ajuntament tenia l'última paraula i és qui ens hagués dit què havíem de fer amb els animals. Fa poc, a Barcelona va succeir un episodi semblant, en què van ser portats a una
entitat protectora.”

“No hi haurà sanció”

Els dos porcs no van originar cap situació de risc pel trànsit. Joan Alcalà, però, va avançar que malgrat que no es posarà una sanció al granger, sí que està previst fer-li pagar les despeses que ha generat el dispositiu. Tot el periple es va iniciar dissabte a quarts de set de la tarda, quan un veí de la ciutat es va posar en contacte amb el 092 per alertar que s'havia creuat amb els animals, els quals caminaven pel carrer, a prop de les instal·lacions esportives del GEiEG de Palau. Quan el consistori es va assabentar del succés, el va comunicar a una dotació de la policia local que estava duent a terme tasques de vigilància al camp de futbol Torres de Palau, on en aquell instant s'estava disputant un partit de la lliga de divisió d'honor juvenil entre el Girona i l'Espanyol. Amb l'ajuda de pals, els efectius els van anar guiant fins a l'accés al camp de futbol municipal, on van idear una espècie de tancat, barrant-los el pas amb dos cotxes patrulla. A continuació, el més complicat pels agents i pels veterinaris de Vet-llar va ser fer-los entrar al remolc perquè estaven revoltosos i es van escapar en dues ocasions. A un quart de deu de la nit, el petit, al final, va caure a terra esgotat. A l'altre, en canvi, li van posar una injecció perquè s'adormís, però en tenir tant de pes i teixit gras no li va fer efecte la dosi de sedació.

LES FRASES

El granger es va adonar dissabte que els havia perdut i va mirar de seguir-los el rastre sense èxit
Joan Alcalà
REGIDOR DE SEGURETAT DE L'AJUNTAMENT DE GIRONA
El porc més petit tenia signes d'haver estat marcat abans en una orella, però ja li havien tret el senyal
Andrés Saavedra
veterinari de LA SOCIETAT Vet-llar de bANYOLES

LA DATA

03.12.11
Un veí va alertar
el 092 per avisar que havia vist els porcs a prop de les instal·lacions del GEiEG del barri de Palau.

Un vedell corre 3 km per les vies

La policia municipal de Girona va haver d'abatre a trets el maig del 2008 un vedell enmig del carrer, a Pedret. L'animal es va escapar quan el portaven a l'escorxador i va travessar la ciutat per la via del tren, des de la zona de Mas Xirgu. Els municipals, mossos i empleats de l'escorxador el van perseguir durant 3 km per les vies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.