Detenen un incendiari després d'una nit de focs intencionats a l'Alt Empordà

El detingut, un italià resident a Roses, té la mania de calar foc als cotxes i ja havia estat arrestat fa uns mesos

Els bombers van rebre la primera trucada d'alerta dimarts a les 23.20 de la nit per un incendi en un aparcament de dues plantes al número 27 del carrer Santa Llogaia de Figueres. Els bombers hi van enviar vuit dotacions i van tenir dificultats per trobar el focus de l'incendi, a causa de la gran fumera que també va obligar a desallotjar les noranta persones que hi havia als tres blocs de pisos més propers. A dos quarts d'una de la matinada, van localitzar el foc, que havia començat en un cotxe Alfa Romeo, que va quedar totalment cremat. El foc també va cremar parcialment tres cotxes més i una moto que eren a prop i una trentena de vehicles més van quedar ben fumats. A part, es va fer malbé la canalització de l'aigua i la instal·lació del sostre. Cap a les tres els veïns evacuats van poder tornar a casa seva.

A les 2.06 els bombers van rebre un altre avís de foc. S'estava cremant un camió amb matrícula francesa aparcat a Empuriabrava. I després d'aquest, a Castelló d'Empúries mateix, van haver d'anar a apagar, a les 2.53, un turisme Rover amb matrícula britànica i una furgoneta Fiat Ducato al carrer de Sant Francesc.

I a partir de les 3.33 van començar els focs a Peralada. Davant del número 14 del carrer Nou es va cremar totalment un tot terreny Land Rover i després, a les 3.39, ja els avisaven que cremava un camió Iveco davant del casino.

Després de Peralada, els focs van començar a Garriguella. A les 4.01 els bombers van rebre l'avís que es cremava una furgoneta estacionada al carrer Sant Sebastià. Van poder salvar la meitat del vehicle, però el seu propietari manifestava ahir en declaracions a l'ACN que no tindria més remei que llençar-lo. També a Garriguella es va cremar del tot un Volkswagen Polo que era just davant de la casa de la seva mestressa, al número 4 del carrer Romaguera. Les flames van afectar la porta i la finestra de la casa i la dona que hi dormia va haver de quedar confinada una estona, tot i que està il·lesa.

En aquell moment, els bombers ja havien alertat els Mossos que hi havia indicis que un incendiari actuava a la zona i s'havien muntat controls a les carreteres per intentar atrapar-lo. Una patrulla de la policia local de Roses que feia un control a la carretera GI-610, que va de Garriguella a Roses, va aturar un vehicle sospitós. El seu conductor i únic ocupant va intentar amagar alguna cosa sota el seient del copilot. Això el va fer més sospitós. Els policies locals i uns mossos, que es van acostar al lloc, van escorcollar el cotxe i hi van descobrir vuit encenedors, un pot de gas i deu guants de plàstic. També van observar que el conductor tenia el braç esquerre brut de greix negre i van sospitar que se l'havia embrutat remenant els baixos d'algun cotxe. La identitat del conductor, Davide Capello, de 35 anys i veí de Roses, ja conegut per la seva obsessió per cremar cotxes, va acabar d'arrodonir la investigació i els Mossos el van detenir. Fa un any i mig aproximadament, Capello ja havia estat detingut després que en una nit cremés un reguitzell de cotxes a Roses, Fortià i Empuriabrava. Capello està en tractament psiquiàtric per la seva «obsessió i el seu vici» de calar foc, segons apunten els especialistes.

Davide Capello és previst que sigui interrogat avui pels Mossos, que durant tot el dia d'ahir van treballar en la redacció de l'atestat i en l'aclariment de quins focs se li havien d'atribuir. Tot i que quedava força clar que era l'autor de tots els focs dels cotxes aparcats a l'exterior, hi havia dubtes sobre la seva participació en l'incendi al pàrquing de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.