Successos

policial

Els Mossos de Girona detenen un grup acusat de robar en 62 camions

Sostreien targetes de crèdit dels vehicles i oferien a altres xòfers omplir el dipòsit a baix cost

La policia busca 16 persones més implicades amb la banda

Sis integrants d'un grup criminal especialitzat a robar en camions estacionats en àrees de servei d'arreu de Catalunya han sigut detinguts pels Mossos d'Esquadra de la regió policial de Girona. El modus operandi dels delinqüents consistia a forçar la cabina dels vehicles, d'on sobretot sostreien les targetes de crèdit que els transportistes duien per recarregar el combustible, i que anaven a nom de les empreses per a les quals treballen. Els sospitosos les usaven de manera gairebé immediata en benzineres tant del país com de França i en ocasions, fins i tot, oferien a altres xòfers la possibilitat d'omplir el dipòsit a baix cost, arribant a generar fraus de 1.700 euros en cada pagament.

Un dels arrestats és de nacionalitat croata, dos són d'origen serbi, un altre dels còmplices és bosnià i els dos darrers eslovens. La Policia de la Generalitat els imputa 62 robatoris amb força en camions, un altre d'estafa i un tercer de pertinença a un grup criminal. Tots van passar a disposició judicial i, després de declarar, es va dictar el seu ingrés a la presó. La investigació, però, no està tancada ja que es busquen 16 persones més que hi estarien conxorxades.

Les indagacions sobre aquest cas es remunten a principi d'aquest any, quan els efectius de la comissaria de Figueres van detectar que hi havia una banda que robava a l'interior de les cabines dels camions aparcats a la Jonquera o en vorals d'altres carreteres de l'Alt Empordà.

Les gestions van donar els seus fruits el 13 de desembre, quan van caçar in fraganti dos dels lladres actuant en un pàrquing de la Jonquera. El mateix dia van detenir dos membres més a l'autopista AP-7 que anaven en un tràiler i que van començar a llançar les targetes per la finestra; un altre a l'N-II, al pas per la Jonquera, i, ja l'endemà, van localitzar el sisè individu a Pont de Molins. Els agents, a més, van escorcollar tres domicilis dels processats, on van trobar més targetes i alguna càmera, també robada.

LA DATA

13.12.2011
La policia va efectuar les primeres detencions. Durant la investigació, també s'han escorcollat 3 pisos.

LA XIFRA

6
Delinqüents han sigut arrestats fins ara. Tots han ingressat a la presó de manera provisional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.