Successos

successos

Abandonen un nadó de dies a Sant Pere Pescador

Una dona va trucar al 112 des d'una cabina de Sant Miquel de Fluvià i va donar pistes del lloc on hi havia la criatura, que els Mossos van trobar

El nen, que no va néixer a cap hospital, està bé

Els Mossos d'Esquadra estan buscant els pares d'un nadó d'uns deu dies a qui van abandonar ahir, dins una caixa de cartró, a Sant Pere Pescador. Els fets es van destapar quan faltaven pocs minuts per a les set de la tarda quan el 112 va rebre una trucada anònima, feta des d'una cabina telefònica de Sant Miquel de Fluvià. A l'altre costat de la línia, una veu de dona va dir a l'operadora que a Sant Pere Pescador, al costat d'uns contenidors i dins una caixa de cartró, hi havia un nadó abandonat. Immediatament, des del 112 es va donar l'alerta als Mossos d'Esquadra. Diversos agents van anar fins a aquest poble i van començar a fer recerca pels carrers. Els Mossos van anar pentinant els carrers i van mirar tant a dins com a fora dels contenidors que trobaven.

Al cap de poca estona, quan feia escassament un quart d'hora que s'havia rebut la trucada, una patrulla va localitzar la criatura. El nadó es trobava dins una caixa de cartró, situada davant d'un contenidor proper a la zona on es fa el mercat setmanal, al costat del riu.

La criatura, un nen d'uns deu dies d'edat, estava embolcallat amb dues mantes i portava una caçadora. Tot i les baixes temperatures –d'uns 5ºC a aquella hora–, el nadó estava conscient, perquè, quan els agents el van enfocar amb la llanterna, va obrir els ulls.

En bon estat de salut

Ràpidament, els efectius del SEM van traslladar la criatura en ambulància fins a l'hospital de Figueres, on els metges li van fer un reconeixement. El nadó es troba en bon estat de salut i la seva vida no perilla. Els metges també van observar que la criatura no portava cap pinça d'hospital al cordó umbilical, sinó que tenia el nus fet amb un cordill. Aquest extrem fa pensar que el part es va fer en un domicili. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per intentar localitzar els pares del nadó. Per la seva banda, l'hospital de Figueres va activar el protocol preceptiu en aquests casos i també ha alertat la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA).

LA XIFRA

5
graus
de temperatura feia a Sant Pere Pescador quan la policia va trobar el nadó entre els contenidors.

LA DATA

19.9.2008
És el dia
en què una dona de fer feines va trobar una altra criatura en un bloc de pisos a Sant Pere Pescador.

LA XIFRA

10
dies
té el nadó que ahir van abandonar a Sant Pere Pescador, al costat d'uns contenidors a la zona del mercat.

Sis casos detectats en els últims anys a l'Alt Empordà

Aquest no és l'únic nadó a qui s'ha abandonat a Sant Pere Pescador en els darrers anys. A finals de setembre del 2008, una dona de fer feines va trobar una altra criatura abandonada al replà d'un bloc de pisos en construcció, situat al carrer Provença del municipi empordanès. La dona, que havia anat a netejar l'escala, va sentir plors i, quan va mirar al replà de la porteria, va veure el nadó. En aquest cas, la criatura –una nena de raça caucàsica de poc menys de 15 dies– també estava dins una capsa, embolicada amb un barnús. La criatura presentava símptomes de desnutrició, propis d'haver estat més d'un dia desatesa. La nena va ingressar a l'hospital de Figueres i, a principi d'octubre, es va trobar una família que la va adoptar.

El juliol del 2004, uns turistes francesos van trobar un nadó de tres dies abandonat en un portal d'uns apartaments de l'Escala. Abans, el 30 d'octubre del 2001, van abandonar un nadó de quatre dies a l'hospital de Figueres. A la urbanització Santa Margarida de Roses van abandonar fins a tres nadons a finals dels anys noranta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.