Successos

successos

El nadó de Sant Pere Pescador ja té qui l'aculli

Els sanitaris de l'hospital de Figueres li han posat Jan de nom

Encara no han localitzat els pares de la criatura

En Jan, el nadó abandonat dijous a Sant Pere Pescador, quan rebi l'alta de l'hospital de Figueres ja tindrà família. I és que la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència ha trobat una família d'acollida d'urgència que està disposada a fer-se'n càrrec. “Es van posar en marxa els protocols d'actuació necessaris i nosaltres ja tenim a punt una família acollidora per quan se li doni l'alta”, va precisar ahir el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries. De moment, doncs, en Jan tindrà una llar on viure. Després, es pot obrir un procés d'adopció o, com precisa Cleries, si es localitzen els pares “potser algú del seu entorn se'n pot fer càrrec”. El conseller, però, ha demanat a aquells que es puguin trobar en una situació semblant que vagin a un hospital. “L'abandonament no respecta de cap manera els drets de l'infant, i deixar un nadó al costat d'uns contenidors és una situació deplorable”, va subratllar el titular de Benestar i Família, que va concloure: “L'important és que el nen s'ha salvat, està bé i en els propers dies podrà anar amb una família.”

En un contenidors

Faltava poc per les set del vespre quan el 112 va rebre una trucada anònima, feta des d'una cabina de telèfons que hi ha al final del carrer Estació de Sant Miquel de Fluvià. A l'altre costat de la línia, una veu de dona va dir a l'operadora que hi havia un nadó abandonat al costat d'uns contenidors de Sant Pere Pescador. Immediatament, els Mossos d'Esquadra van muntar un dispositiu de recerca amb diverses patrulles, que es van repartir per diferents indrets de la població. Amb la dotació que es va apropar fins a la zona on es fa el mercat setmanal hi havia la sergent dels Mossos d'Esquadra Núria Benito. Ella va ser qui va localitzar la criatura. “Vam veure una caixa de cartró enganxada a un dels contenidors només baixar del cotxe patrulla; jo la vaig enfocar amb la llanterna i vaig veure una carona”, relata. El nen estava embolcallat amb dues mantes i portava una caçadora. “Quan el vaig tocar estava molt fred i tenia els ulls tancats; el vaig agafar i el vaig portar a dins del cotxe patrulla, amb la calefacció, per veure si li pujava la temperatura”, va afegir Benito.

Hipotèrmia i debilitat

“Semblava que tingués símptomes d'hipotèrmia i debilitat; en el moment en què li vaig tocar la carona i les manetes, no sabia si respirava”, assegura la sergent dels Mossos d'Esquadra. Aleshores, a aquella hora, en aquesta part de l'Alt Empordà hi havia uns 5ºC de temperatura. Immediatament, va arribar una ambulància al lloc i els efectius dels mossos hi van portar el nadó.

Lligat amb un fil de sabata

L'ambulància va portar el nen fins a l'hospital de Figueres, on encara està ingressat. El nen, d'uns deu dies, és de raça blanca i té els cabells rossos. Pesa uns dos quilos i es troba en bon estat, però té una petita infecció a la zona del cordó umbilical. “Portava el cordó umbilical lligat amb un fil de sabata, la qual cosa ens va fer pensar que no havia nascut a cap hospital, perquè els metges hi posen una pinça”, comenta Benito. Des del centre hospitalari ja s'ha posat nom al nadó: la criatura es diu Jan. Els mossos investiguen ara qui poden ser els pares del nadó. Per això, analitzaran també tant la capsa de cartró, com les mantes i la caçadora que portava. “La investigació mirarà de saber quines dones de la zona podrien estar embarassades, però com que la criatura sembla que no va néixer a cap hospital, pot ser que els pares ho portessin d'amagat i l'entorn no se n'hagués adonat”, precisa Benito.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.