Successos

actuació policial

Dos detinguts a Maçanet en un operatiu antidroga

Els Mossos van comissar a la masia dels acusats una plantació de marihuana en un paller, un fusell i una escopeta

Per extremar la vigilància, alguns agents s'hi van desplaçar en helicòpter

Un ampli desplegament policial va tenir lloc ahir a Maçanet de la Selva, on els Mossos d'Esquadra van arrestar dos homes en el marc d'un dispositiu contra el tràfic de substàncies estupefaents. L'operació va arrencar al punt de les sis del matí, quan els agents van irrompre a la masia on resideixen els acusats, situada a prop de la urbanització Montbarbat –i a uns escassos vuitanta metres de l'antiga carretera que va a Lloret de Mar–. Per entrar a la casa, van tirar a terra la tanca metàl·lica que hi ha just a l'entrada de la finca, per on accedeixen els vehicles.

Els efectius de la policia de la Generalitat es van traslladar a la zona amb dues furgonetes i amb almenys quatre patrulles i, per tal d'extremar la vigilància, alguns investigadors s'hi van dirigir amb helicòpter. En l'escorcoll a la propietat, també hi van participar els guies de la unitat canina, que anaven amb dos gossos experts en la detecció de drogues. Un dels llocs que van inspeccionar a fons va ser un recinte tipus paller que està tancat, i a l'interior del qual van descobrir una plantació de marihuana. En aquest espai, els presumptes responsables també hi tenien pòsters enganxats a les parets on apareixia la fotografia i el nom de diferents classes de plantes. Fonts pròximes al cas van informar ahir a aquest diari que els arrestats havien posat en aquesta espècie de viver les instal·lacions de llum, d'aigua i de calefacció necessàries per facilitar el creixement del cultiu. Els agents van desmantellar l'hivernacle, es van endur les plantes amb una furgoneta que van carregar fins dalt i van requerir els serveis de diversos operaris de la companyia Endesa perquè tallessin el subministrament que alimentava elèctricament el paller.

Investigació oberta

Un segon focus de la intervenció va ser l'escorcoll de la masia, on els Mossos van decomissar una escopeta, un fusell i una caixa de fusta amb munició, així com diverses bosses que contenien més mercaderia. La inspecció va finalitzar pels volts de les dotze del migdia, quan els efectius van conduir els dos arrestats a la comissaria amb una dotació. Tota l'operació va ser protagonitzada per una part d'agents procedents de la demarcació de Barcelona, que de moment mantenen la investigació oberta.

LES XIFRES

2
armes
van requisar ahir els Mossos d'Esquadra. La investigació la porten agents de la demarcació de Barcelona.

LA DATA

26.10.2011
La Guàrdia Civil va arrestar uns traficants a Maçanet, relacionats amb uns altres de les illes Balears.
4
patrulles
policials, dues furgonetes i un helicòpter van encerclar la zona, pròxima a la urbanització Montbarbat.

Arrestats sis lladres de deixalleries municipals

Els Mossos d'Esquadra de les comissaries de la Bisbal d'Empordà i Roses han detingut els sis presumptes autors de dos robatoris en deixalleries. Dijous passat a la matinada, els agents que feien tasques de seguretat ciutadana a Torroella de Montgrí van ser alertats que davant la deixalleria municipal de la Tallada d'Empordà hi havia estacionats dos vehicles sospitosos. Quan la patrulla hi va arribar, va localitzar un turisme i una dona a l'interior. Al cotxe, a més, hi havia un rentaplats, un motor i ferralla.

Mentre estaven escorcollant l'automòbil, van veure un home sortint del tancat del terreny que envolta la instal·lació. Els efectius el van identificar, van inspeccionar el perímetre i van interceptar un tornavís al terra, i, a la part posterior, dues piles d'objectes que estaven preparats per ser carregats en un carretó. Poc després, els investigadors van veure passar un altre vehicle, que anava a recollir material –la conductora, que és familiar dels primers detinguts, també va ser arrestada.

A banda, una patrulla uniformada de la comissaria de Roses es va adreçar el 14 de gener al migdia a la deixalleria de l'Armentera. A fora hi havia dues bicis i un cotxe amb cables elèctrics i planxes metàl·liques a l'interior. Els agents també van observar que al cim de la paret que limita amb la deixalleria hi havia una impressora, un televisor i cablejat elèctric. A la deixalleria no hi van trobar ningú, però sí al cementiri que hi ha al costat, on van sorprendre tres homes que intentaven fugir escalant una porta de ferro. Els agents els van detenir quan escapaven per una riera. Un dels còmplices portava unes tenalles i es va poder recuperar un telèfon i un termòmetre digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.