Enxampen un dels lladres que van retenir i apallissar un advocat a Martorell el 2006

El van assaltar quan aparcava el cotxe, el van fer entrar a cops al maleter i el van deixar en un descampat

Era aproximadament la una de la matinada quan l'advocat de Corbera de Llobregat Esteve Ferrer va deixar la seva dona i una parella que els acompanyava a la porta de la sala El Progrés de Martorell, i va anar a buscar aparcament. Va ser llavors que el que havia de ser una agradable vetllada de ball amb amics es va convertir en un malson. Dos homes armats amb una pistola d'aire comprimit van assaltar la víctima i van exigir-li que els donés tots els diners que portés a sobre. L'advocat va dir que avisaria la policia, i els lladres van reaccionar amb violència. Concretament, van disparar-li dues vegades amb la pistola d'aire comprimit, van clavar-li una pallissa i el van fer entrar al maleter del vehicle.

Els atracadors van conduir cap a tres quarts d'hora amb la víctima al maleter, i van aturar el cotxe en un descampat a Sant Joan de Mediona (Alt Penedès). Els agressors van deixar el vehicle en marxa i van obrir el maleter. L'advocat va simular que estava inconscient perquè no el colpegessin més, però els lladres van tirar-li aigua i van amenaçar de matar-lo si no els donava els diners i els objectes de valor. Com que Ferrer no portava diners, els assaltants van robar-li el rellotge i l'anell que duia posats, i després van agafar-lo pels peus i les mans, el van tirar a terra i van fugir corrents amb el cotxe.

L'home va esperar uns minuts, fins que va comprovar que els lladres s'havien allunyat, i va intentar demanar auxili en una carretera situada a uns dos-cents metres. Cap cotxe es va aturar, de manera que va caminar fins que va trobar una casa. Una dona va contestar a l'intèrfon i, tot i que no li va obrir la porta, va alertar la Guàrdia Civil de Vilafranca del Penedès perquè auxiliés la víctima. L'advocat va rebre cops al cap i a la cara –tenia hematomes per tot el cos–, van fracturar-li algun dit i va haver de dur un braç amb cabestrell.

Després de rebre la denúncia de la víctima, la Guàrdia Civil va obrir una investigació, i l'endemà va localitzar el vehicle de la víctima en perfectes condicions en un carrer de Sitges. Els investigadors van inspeccionar el cotxe i van obtenir proves biològiques que els van permetre identificar un dels suposats atracadors, un jove de 23 anys veí de Martorell. Han calgut tres anys per localitzar-lo, però dimecres passat, finalment, la Guàrdia Civil el va detenir. El detingut va quedar a disposició del jutjat de guàrdia de Martorell, que ha ordenat que ingressi a la presó. «Hem trigat, però al final ha caigut», afirmava ahir un portaveu de la Guàrdia Civil, que confia que la detenció d'un dels lladres facilitarà la identificació i la detenció del còmplice. La investigació del cas, doncs, continua oberta.

«Sentia que se m'acabava la vida»

«Sentia que se m'acabava la vida, que em quedava poc temps de vida.» L'advocat Esteve Ferrer va pronunciar aquestes paraules l'endemà de l'assalt, per explicar com es va sentir aquella matinada del juny del 2006 en què uns lladres el van retenir i el van apallissar. Amb el cap i un ull embenats, Ferrer va explicar que dubtava que els fets estiguessin relacionats amb la seva activitat professional, ja que ell no atenia afers penals i no estava inscrit al torn d'ofici. «Suposo que he sigut una víctima triada totalment a l'atzar», va apuntar. Ferrer, que en el moment dels fets tenia 57 anys, va explicar: «Una experiència com aquesta et marca, i molt.» I va concloure que els lladres li haurien pogut robar el cotxe «sense necessitat de recórrer a aquesta violència que s'ha posat de moda». Per tot plegat, va demanar «als que manen» que proporcionin als ciutadans més seguretat al carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.