Successos

robatoris a dojo

Roben el canó nazi del coll dels Belitres, entre Portbou i Cervera

reincidents

Uns lladres s'enduen l'arma alemanya de la Segona Guerra Mundial, que ja va ser objecte d'un intent de robatori l'octubre del 2001

Gualta queda incomunicat pel robatori de 20 metres de cable de coure dels pals telefònics

La segona ha estat la bona. El que no van aconseguir a l'octubre del 2001 ho han aconseguit ara. Uns lladres s'han endut el canó dels nazis que hi havia al coll dels Belitres, entre Cervera i Portbou. Els fets haurien tingut lloc no fa ni una setmana, quan alguns veïns de Portbou van avisar l'Ajuntament que havien sostret el canó de la Segona Guerra Mundial. Tot apunta que els lladres el van descaragolar i posteriorment el van dur fins a la carretera, on els esperava un vehicle on el van carregar. Fa onze anys, uns caçadors van enxampar in fraganti sis persones mentre espoliaven peces del canó, que està sobre un búnquer en una pista forestal. Els lladres portaven eines per desmuntar-lo i endur-se'l a peces en una furgoneta. Després d'aquell robatori, la brigada municipal de Portbou va desmuntar l'any 2002 les peces de l'arma per evitar més robatoris i les va guardar en un magatzem. Posteriorment, el 2007, les peces es van reforçar i soldar amb precisió perquè fos molt difícil la seva sostracció, però això no ha evitat el robatori. El canó nazi el va col·locar estratègicament l'exèrcit d'Adolf Hitler en col·laboració amb Franco.

Robatori de coure

Ja és un fet, els lladres de cable de coure dels pals telefònics tornen a actuar a les comarques gironines. Feia molts mesos que no se'n sentia a parlar, però en menys d'una setmana han actuat a Santa Cristina d'Aro, a Romanyà i, ara, a Gualta. El darrer robatori va tenir lloc ahir a la matinada, quan els lladres es van enfilar als pals telefònics que hi ha a l'antic pont sobre el Daró.

Els lladres van tallar el cable i el van deixar penjant, preparat per anar-lo trossejant. Però no se sap ben bé per què, si és que algú els va enxampar o van veure algun cotxe per la zona, però el cas és que els lladres van haver de fugir, ja que tan sols es van endur 20 metres de cable, que té un valor de 600 euros.

A aquest botí cal afegir-hi els 100 metres de cable que els lladres van fer malbé, a un preu de reposició de gairebé 2.000 euros. De resultes del robatori, gairebé tot el municipi va quedar incomunicat tant pel que fa a internet com a trucades de veu. El tall telefònic també va afectar l'Ajuntament.

LA DATA

21.10.01
és el dia
que un grup de lladres de Barcelona van ser enxampats mentre s'enduien peces del canó

LA XIFRA

2.000
euros
costarà la reposició dels 100 metres de cable que els lladres van fer malbé a Gualta

Enxampen tres lladres que robaven a l'Alt Empordà

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra van enxampar tres homes que intentaven robar a Sant Pere Pescador i Castelló d'Empúries. La primera de les detencions es va realitzar a mig matí del 7 de maig, quan una patrulla va observar com un jove entrava a la part enjardinada d'una casa situada a la zona dels canals navegables, a Empuriabrava. En vista de la possibilitat que aquesta persona intentés algun fet delictiu en la propietat, els mossos van saltar la tanca perimetral i van enxampar el jove quan forçava el cadenat d'una de les portes de la terrassa de l'habitatge. Els agents van detenir-lo i li van comissar una llanterna, un tornavís, unes alicates i una cisalla. Per aquest fet es va imputar al detingut, de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Castelló d'Empúries, un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Un cop a comissaria, la policia va trobar indicis per imputar al detingut dos robatoris més en domicilis de segona residència de la mateixa zona. El detingut, a qui no li constaven antecedents, va passar a disposició del jutjat, que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

Les altres detencions van tenir lloc pels volts de la una de la matinada del passat dia 8, quan una patrulla de la comissaria de Roses va rebre l'avís que uns homes intentaven entrar en un supermercat de Sant Pere Pescador a través del moll de càrrega. Quan els agents van arribar al lloc van veure que dos homes s'enfilaven per la tanca perimetral d'accés a l'establiment. En observar la presència policial, els homes van saltar i es van intentar amagar, però la patrulla els va interceptar i detenir. Els detinguts són de nacionalitat lituana i tenen antecedents; un té 25 anys i és veí de Girona, i l'altre en té 34 anys, amb domicili desconegut. Se'ls imputa un delicte de robatori amb força en grau de temptativa. Tots dos van passar a disposició del jutjat, el qual va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.