Successos

robatoris

Els lladres de coure deixen sense telèfon Tortellà, Sales, Montagut i Fares

Entre dijous i dissabte van robar uns 1.800 metres de cable a la Garrotxa

Els lladres de coure han tornat a fer de les seves i aquest cap de setmana han deixat sense telèfon la majoria d'abonats de Tortellà, Sales de Llierca, Montagut i Fares, poblacions de la Garrotxa.

El primer robatori es va detectar dijous: faltaven uns 900 metres de cable telefònic del costat de la carretera C-66, a la zona de Fares, a Sant Ferriol. De resultes del robatori, uns 70 abonats es van quedar sense servei.

La nit de divendres a dissabte, els lladres van anar a tallar cable a la línia telefònica a la zona de la Casica, dins del terme municipal d'Argelaguer, però els afectats van ser els usuaris de Sales de Llierca, Tortellà i Montagut. Es van endur uns 600 metres de cable i van deixar uns 500 abonats d'aquestes tres poblacions sense telèfon. La companyia telefònica va tenir constància del robatori el dissabte i aquell mateix dia al vespre ja havia restablert el servei. Però va durar poc, perquè diumenge a la matinada els lladres van tallar uns 400 metres més de cable telefònic a la zona dels camps de Bellpuig, anant cap a Tortellà, i van tornar a deixar sense línia telefònica uns 400 abonats de Sales, Tortellà i alguns de Montagut, que tots just feia una hores que havien recuperat la línia. Telefònica va aconseguir restablir el servei ahir a la tarda, cosa que suposa que molts veïns d'aquests tres pobles van estar sense telèfon durant tot el cap de setmana. Joaquim Pagès, alcalde de Tortellà (població amb més afectats pel tall) apuntava que sortosament avui en dia molta gent disposa de telèfon mòbil i així van poder superar la mancança, però també remarcava la seva preocupació perquè a la zona hi ha molta gent gran, que no té mòbil, i que s'ha de refiar del telèfon en cas que tingui una emergència i hagi de demanar ajuda. Pagès també va destacar que el fet que el tall es produís en cap de setmana va estalviar problemes a les indústries de la zona.

Els robatoris ja han estat denunciats als Mossos, que han fet rondes per intentar trobar els lladres. De moment, no se sap que hi hagi detencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.