Successos

Confien que el canvi de temps faci frenar l'incendi

Els serveis d'emergència es van mostrar ahir força optimistes perquè després de dos dies d'una climatologia totalment adversa, s'esperava que durant la matinada passada hi hagués un canvi de temps que ajudés a frenar, avui, el foc. Les previsions indicaven que la humitat passaria de xifres que aquests dies han estat al voltant del 20% o el 30%, fins al 70%; la temperatura mitjana baixaria uns 10 graus; i un dels factors més importants de tots: no bufaria el vent.

El conseller Felip Puig confia, de tota manera, en el fet que les condicions meteorològiques permetin que els bombers hagin realitzat atacs al foc durant la nit perquè, quan avui al matí torni un vent de Llevant moderat, que girarà després a Ponent, les línies de contenció hagin fixat un perímetre. Precisament el vent va portar la cendra i el fum fins a comarques barcelonines, on la Generalitat va recomanar als ciutadans de quaranta municipis que augmentin la precaució davant els elevats nivells de partícules en suspensió en l'aire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.