Successos

torroella de fluvià

Es crema un campament d'immigrants

Les flames van consumir diverses caravanes a Vilacolum

Un foc que va començar ahir a tres quarts de quatre de la tarda va consumir diverses caravanes que servien d'habitatge a una petita colònia d'immigrants, molts d'ells temporers, que treballen en la recollida de la fruita, situada arran de la C-31, a Vilacolum, dins del terme municipal de Torroella de Fluvià. Segons els primers indicis, les flames van començar en una de les caravanes i després es van estendre a les altres i als camps de conreu que hi ha pels voltants. A la mateixa zona també hi ha barraques d'obra habitades també per immigrants que viuen de forma permanent al poble, però aquestes no van resultar afectades. Els bombers hi van enviar sis dotacions terrestres i un mitjà aeri que es va poder retirar de seguida i a les sis de la tarda ja tenien el foc controlat. Després, però, hi van continuar treballant amb maquinària pesant per remenar les piles de material i garantir que les flames no es revifessin.

Tot i que per la zona on es va propagar l'incendi hi rondava molta gent, només una persona es va fer una petita ferida, un tall, durant les tasques d'extinció.

S'investiga si va ser la revenja a una baralla

Els Mossos investigaven ahir les causes de l'incendi i interrogaven les persones que eren a la zona per intentar aclarir si les flames havien estat provocades. Una de les hipòtesis amb què es treballava a partir de les declaracions dels afectats, és que el foc l'hagués provocat algú intencionadament com a reacció a una baralla que s'havia produït entre alguns dels residents al campament. L'alcalde de Torroella de Fluvià, Pere Moradell, va remarcar que a la zona hi viuen alguns residents fixos del poble, però que ara, coincidint amb l'època de la recollida de la fruita, s'ha incrementat molt la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.