Quatre incendis simultanis cremen 360 hectàrees agrícoles i forestals a les terres de Lleida

Les Terres de Ponent van viure ahir una jornada negra amb quatre incendis simultanis a les poblacions d'Oliola i Vilanova de l'Aguda (Noguera), les Oluges (Segarra) i Nalec (Urgell). Al vespre, tres d'aquests focs continuaven actius i un estava sense control.

No s'ha determinat encara l'origen exacte dels focs. Però aquests dies coincideixen a Lleida diversos factors de risc: les altes temperatures, el vent i l'època de sega i collita al camp, durant la qual alguns pagesos tenen el costum de cremar els rostolls sobrants.

L'incendi més important ha estat el d'Oliola. Es va declarar al matí en una zona de camps de secà allunyada de la població, però aviat es va estendre fins a afectar més de 110 hectàrees, segons van calcular els bombers. Un 40% de camps agrícoles, i un 60% de massa forestal. El foc cremava encara en el moment de tancar aquesta edició, tot i que els bombers l'havien donat per controlat a les vuit del vespre. L'incendi agrícola i forestal de Vilanova de l'Aguda també estava ahir al vespre en fase de control, després d'haver cremant unes 43 hectàrees.

En canvi, a les Oluges els serveis d'extinció encara no havien pogut aturar l'extensió del foc, que ja arribava a 188 hectàrees dels termes de les Oluges, Cervera i Sant Ramon, tot i que evolucionava de manera positiva, segons el comunicat dels bombers. Aquest foc va obligar a tallar temporalment una carretera comarcal.

A Nalec l'incendi va ser petit, es va declarar a la tarda i al vespre ja estava extingit, però va obligar a desallotjar dos xalets. Va afectar unes 30 hectàrees de cereals, massa forestal i camps de regadiu,



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.