Successos

Rutes per inspeccionar el terreny

Els bombers van donar per controlat el foc que es va originar divendres a Madremanya

Vuit dotacions han treballat tota aquesta nit passada per evitar revifades

El perímetre cremat no ha crescut

L'esperat anunci dels bombers donant per controlat l'incendi que des de divendres ha afectat Madremanya, Sant Martí Vell, Sant Joan de Mollet, Flaçà i la Pera va arribar finalment dissabte a les onze de la nit, si bé la seva completa extinció probablement no es farà efectiva fins avui. Abans-d'ahir a la tarda van començar a córrer les primeres notícies positives ja que no quedava cap punt crític i, a més, els treballs van resultar afavorits pels ruixats que de manera intermitent van caure a la zona i per l'absència del fort vent de tramuntana que es temia. Des de llavors, la principal tasca dels cossos d'emergències va consistir a rematar els punts calents. Els efectius van continuar ahir realitzant rutes d'inspecció per combatre precisament les possibles revifades i aquesta nit passada s'han quedat vuit dotacions terrestres resseguint el terreny.

També dissabte, els bombers van aconseguir que el perímetre arrasat no agafés més proporció i s'estanqués en 222 hectàrees. D'aquestes, 184 corresponen a vegetació arbrada (sobretot pi blanc i alzina); 28,6, a conreus; 5,4, a matolls; 4 són zones de pastura i 0,60, a vegetació urbana. El municipi més afectat per la devastació és Sant Martí Vell, ja que s'han cremat 158,26 hectàrees del seu terme; seguit de Flaçà (42,04), la Pera (13,19) i Madremanya (9,16). En aquesta darrera població va ser on va començar l'incendi, al costat de la granja de can Cros, situada en un camp a tocar de la carretera GIV-6701. En un primer moment, el foc va comportar el desallotjament d'uns 30 veïns del nucli de la Vilosa, a Sant Martí Vell, i el confinament de Sant Joan de Mollet, Flaçà i Riuràs, a la Pera. La instrucció de no sortir de casa es va aixecar el mateix divendres al vespre a Sant Joan de Mollet i Flaçà; mentre que tant la revocació del confinament de Riuràs com la tornada als seus masos dels ciutadans de la Vilosa va haver d'esperar a l'endemà.

Solidaritat “enorme”

Una de les instal·lacions on també divendres es va registrar un gran moviment va ser l'hípica CAVA de Sant Martí Vell. La directora, Maya Pou, comentava ahir que ja han començat a portar-hi novament els animals que van dur a altres instal·lacions per la proximitat de les flames: “Vam treure 90 cavalls en tres hores! Va ser un rècord. Ens trucava gent i ens deia: ‘Ara venim a ajudar!' Fins i tot, hi va haver persones a qui vam respondre que no calia, ja que vam arribar a agrupar 3 camions i 10 remolcs. La solidaritat va ser enorme!. Hi ha molta gent bona.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.