Successos

trànsit

Una conductora mor en caure amb el cotxe en una riera a Sant Pere Pescador

La víctima, de Sant Miquel de Fluvià, va sortir de la via mentre circulava per la carretera dels càmpings

Un motorista va perdre la vida a l'AP-7, a Vilobí

Jornada negra de trànsit a la demarcació de Girona, on ahir es van registrar dos accidents mortals. El primer va tenir lloc a Sant Pere Pescador, on una conductora va perdre el control del vehicle i va caure en una riera. La víctima, Josefa Saavedra Herrera, tenia 39 anys, era veïna de Sant Miquel de Fluvià i treballava a l'institut El Pedró de l'Escala. Va tenir l'accident mentre circulava per la carretera dels càmpings, just a la sortida del nucli de Sant Martí d'Empúries. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del sinistre quan faltaven cinc minuts per dos quarts de tres de la tarda. La dona anava en direcció a Sant Pere Pescador quan, per causes que es desconeixen, el turisme va sortir de la via, es va emportar una tanca de protecció lateral i va caure al canal de reg que transcorre en paral·lel a la carretera. A conseqüència de les pluges abundants que hi havia hagut en les darreres hores, la riera anava molt plena i el cotxe va quedar mig colgat per l'aigua, en un indret de matolls. Els Mossos investiguen les circumstàncies de l'accident, si bé no es descarta que l'automòbil de la víctima rellisqués després d'agafar un revolt perquè la calçada estava molla.

Excarcerada del turisme

Fins a la zona s'hi va desplaçar una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), cinc patrulles dels Mossos, la policia local de l'Escala i cinc dotacions dels bombers: quatre de terrestres i un helicòpter on hi viatjaven efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) de la unitat subaquàtica. Mentre van durar les tasques de gestió del sinistre, els agents van tallar la carretera. Els bombers es van encarregar de treure la víctima de l'interior del turisme i, al cap d'una hora i mitja, una grua va aconseguir treure el cotxe de l'aigua i el va traslladar a un dipòsit.

Atropellat per un camió

Tres hores i mitja més tard, es va produir el segon accident mortal. En aquest cas, va perdre la vida un motorista a l'AP-7, a Vilobí d'Onyar. El sinistre es va originar quan faltaven deu minuts per les sis de la tarda, a l'altura del quilòmetre 75,5, en sentit Barcelona. Tot apunta que la víctima es va parar al costat d'un vehicle que estava aturat al voral i que va ser atropellada de manera accidental per un camió. Al lloc del sinistre s'hi van dirigir tres patrulles dels Mossos i dues ambulàncies del SEM; i durant els treballs dels efectius, es va formar mig quilòmetre de cua en direcció sud.

LA XIFRA

75,5
És el punt quilomètric de l'AP-7, al pas per Vilobí, on ahir va perdre la vida el conductor d'una moto.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.