Successos

judicial

Comencen a treure cossos que col·lapsen el dipòsit de cadàvers de Girona

Juan Pablo Torroija, l'argentí que es va penjar a la garjola, ha estat incinerat per voluntat de la família

L'índia assassinada al gener encara és al dipòsit

El dipòsit de cadàvers de Girona comença a fer lloc després que el director de l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona, Narcís Bardalet, fes arribar un comunicat als òrgans judicials per alertar que la quantitat de cadàvers els tenia col·lapsat l'espai. La setmana passada finalment van treure el cos de Juan Pablo Torroija, l'argentí que es va penjar a la garjola de la policia municipal de Girona l'11 de juliol passat, que va ser incinerat, segons va decidir la família. El cos de Torroija ha passat tant temps al dipòsit perquè inicialment la família no volia que se l'inhumés fins que l'Audiència de Girona no resolgués el recurs que van presentar contra la interlocutòria d'arxiu dictada pel jutjat d'instrucció número 4. Els familiars exigeixen que es facin algunes proves i declaracions de testimonis per aclarir les circumstàncies de la mort. Finalment, però, la família ha optat per fer els funerals independentment del que resolgui l'Audiència. El cos de Torroija, doncs, ha estat quatre mesos al dipòsit.

Més temps fa que hi és el cos de Manpreet Kaur, la jove índia que va ser assassinada el 24 de gener a Olot. La resolució sobre el destí del cos de Manpreet Kaur és encara més complexa, per les desavinences entre el pare de la víctima, que el volia traslladar a l'Índia, i el marit, Ajit Singh, que està empresonat pel crim i que va impedir a l'últim moment que se l'enduguessin. La jutgessa Anna Torres, en vista de la queixa dels forenses, ha enviat un escrit a la representació legal d'Ajit Singh per mirar de desencallar el cas. L'advocat Rafel Berga ha proposat que, en tot cas, se celebri el funeral a Olot però se segueixi el ritual sikh, que incinera els morts, i amb la presència dels representants de la comunitat que els pertocaria segons els costums del Panjab. Tot i que els forenses confien que el cos de Manpreet Kaur, que ja va ser congelat fa mesos, es podrà retirar aviat, encara no s'ha fixat cap data per procedir a la inhumació.

Tampoc s'ha traslladat, en espera que el jutge ho autoritzi, el cos de Daniel Dovetto, el professor d'Arzens (França) que va ser assassinat el 3 de setembre a casa seva però que els criminals van llençar arran de l'N-II a Pont de Molins.

Queda també per retirar el cos del nadó que va morir el desembre de l'any passat a Blanes pocs moments després de néixer.

En canvi, els cossos del camioner polonès Muszynski Jaroslaw, mort en una batussa a Figueres, i el de Siambou Koffi, el jove de la Costa d'Ivori assassinat a l'escorxador Costa Brava de Riudellots, han estat retirats amb relativa rapidesa i repatriats al seu país: Muszynski Jaroslaw va ser incinerat a Figueres mentre que Koffi va ser enterrat a la Costa d'Ivori.

LA XIFRA

9,5
mesos
fa que el cos de Manpreet Kaur és al dipòsit de l'Institut de Medicina Legal de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.