Successos

successos

Roben i peguen amb barres de ferro una dona a Campdorà

Va ser atacada a casa per cinc lladres, que li van sostreure joies i diners

A causa de la forta pallissa, es va acabar desmaiant

Quatre encaputxats assalten un ancià i la cuidadora a Pontós

Cinc encaputxats van cometre divendres un brutal assalt violent en un mas de Campdorà, ja que van actuar amb especial crueltat contra la víctima, Manuela Germano. La dona, de 65 anys i d'origen egipci, és la propietària del Centre Hípic Girona i resideix just al costat de les instal·lacions de l'escola d'equitació. Els lladres van irrompre a les deu del vespre a l'habitatge, conegut com a Can Mingo. Van saltar la tanca que rodeja la finca i se sospita que van entrar al domicili per la porta principal. L'afectada ja se'ls va trobar a l'interior. Ella estava a la planta de dalt i els delinqüents la van atacar en el moment que va baixar per anar a agafar un mòbil. Tot i que la denunciant té el centre d'equitació llogat a un matrimoni, el número d'aquest telèfon també és per a contactar amb l'hípica, i en el saqueig, se li van emportar l'aparell.

Els desconeguts parlaven francès, amb accent marroquí. Tots portaven sabates llevat d'un, que anava descalç. Van estar cap a dues hores i mitja a dins la casa, que van deixar completament regirada. Durant aquest temps, van colpejar repetidament amb barres de ferro la víctima, que fins i tot, va acabar perdent el sentit un moment. La van obligar, a més, a obrir la caixa forta, en van sostreure els diners que contenia i es van apropiar de joies de la família. Com que tenien la fixació que hi podria haver una segona caixa forta, van anar despenjant els quadres de les parets per si en trobaven una d'amagada al darrere. També es van dedicar a obrir els calaixos i a moure de lloc alguns electrodomèstics. Van estar inspeccionant el mas fins a dos quarts d'una de la matinada. Abans de marxar, van deixar lligada la dona al llit i li van fer tocaments.

Una mitja hora després, es va poder alliberar i va trucar a l'home a qui té llogada l'hípica per alertar-lo del greu episodi sofert. Van avisar, al seu torn, als Mossos d'Esquadra. Diverses patrulles es van dirigir a la masia, on van fer una inspecció ocular i van intentar extreure empremtes –entre altres coses, van observar que la banda havia tancat els gossos en una quadra–. També hi va acudir una ambulància del SEM. Els sanitaris van assistir in situ la dona, que va tenir un atac de nervis i després va ser evacuada a l'hospital Trueta de Girona. Allà va ser atesa al servei d'urgències per les lesions que li havien ocasionat i va rebre l'alta mèdica unes hores més tard.

Els Mossos van desplegar un important dispositiu, amb múltiples controls a la carretera, per intentar localitzar els sospitosos. Paral·lelament, ahir al matí membres de la unitat d'investigació van ser a la casa a la recerca de nous indicis i a la tarda estava previst que prenguessin declaració a la víctima a la comissaria. Els responsables de l'hípica, per la seva banda, van estar trucant al mòbil que els lladres es van endur, però estava apagat i hi sortia la bústia de veu.

Lligada en un armari

Al cap de menys de 24 hores hi va haver un segon robatori violent. Quatre encaputxats van assaltar ahir un home de 93 anys que va amb cadira de rodes i la seva cuidadora al Mas Xerric, a Pontós. Els lladres haurien entrat a la finca obrint-se pas a través de la reixa amb unes tenalles i es van ocultar al voltant del mas. Al migdia, quan la cuidadora va tornar de comprar al supermercat de Bàscara i va baixar del vehicle, la van encerclar i la van obligar a obrir la porta, amb les seves claus. A dins, la van lligar a l'armari de la cuina amb cordes, van tapar els ulls de l'home, Enric Juanola, amb una tela de roba i van començar a regirar el mas. Es van emportar joies, uns 500 euros i van fugir poca estona després.

Assalts en domicilis

Tres encaputxats van entrar el 15 de gener en un xalet situat al número 2 del carrer del Senglar de la urbanització Mas Trempat de Sant Feliu de Guíxols. Van sostreure un mòbil i 5.000 euros de la caixa forta i van immobilitzar el propietari amb una corda. El dia 19 quatre individus van irrompre en una casa de l'avinguda Vallvanera de Platja d'Aro, on viu una família d'origen algerià. Van obligar l'home a obrir la caixa forta. El van lligar, juntament amb la seva dona i la filla, i van es escapar amb 20.000 euros i joies. Tan sols 24 hores després, dos encaputxats van accedir a l'immoble número 26 B del carrer del Falcó de Pals, on resideix una família originària de Bèlgica. Els van robar diners, joies, monedes de col·leccionista i medalles de plata. Van deixar el matrimoni i el fill lligats en un llit i els van col·locar manyoples i cinta adhesiva a la boca.

També el 23 de gener, tres homes armats van assaltar l'amo del negoci Maria Guixé Joiers Personals, situat en un pis del carrer Pare Puig de Blanes. Van immobilitzar l'empresari de mans i peus i se li van endur peces de les vitrines. La setmana següent, quatre encaputxats van anar a robar al mas de cal Sardà de Rupià, on van lligar la propietària i la seva cuidadora amb cinta aïllant i trossos d'una manta. Van sostreure joies, un portàtil, mòbils i càmeres. No van transcórrer ni 24 hores, a més, quan va tornar a saltar l'alarma. Un lladre va entrar en una casa situada al número 136 del carrer Roca d'en Roca, a la urbanització Roca de Malvet, de Santa Cristina d'Aro. Hi havia la seva propietària, de 68 anys. Li va propinar un cop de puny, que li va fer caure una dent, i li va ocasionar un trau al cap i una fissura a la tíbia. També la va lligar amb un fil de telèfon i unes estovalles. Va regirar les estances i es va apropiar joies i 400 euros que la dona guardava per a les despeses.

LA DATA

15.02.13
A les deu del vespre,
cinc homes van saltar la tanca de la casa, a Campdorà. Parlaven francès i un anava descalç.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.