Successos

successos

Cinc encaputxats roben i lliguen una dona a Arbúcies

Van intimidar amb un ganivet i amb pals la víctima, de 65 anys i d'origen alemany

Es van endur joies, un portàtil i francs suïssos

Els lladres també li van causar una ferida superficial en un dit

L'alarmant onada d'assalts violents continua sense aturador a les comarques gironines. Cinc encaputxats van aconseguir irrompre dimecres, a plena llum del dia, en un mas d'Arbúcies conegut com a can Vinyota. L'habitatge està situat en una zona boscosa propera a la carretera GI-543 i a la planta embotelladora d'aigua Font del Regàs. Se sospita que els lladres van estar una estona vigilant a fora, ja que van accedir al domicili pels volts de les deu del matí, just després que el propietari sortís per baixar a comprar al municipi. Quan els delinqüents van actuar, dins la casa s'hi trobava sola la seva esposa: una dona de 65 anys, de nom Cristina i d'origen alemany. La víctima regenta una empresa dedicada a la publicitat amb seu a Alemanya, on viatja de manera periòdica perquè, a part del negoci, hi té terrenys i immobles llogats. El seu marit, de nacionalitat afganesa, es va retirar per problemes a la vista, si bé temps enrere havia estat guia turístic i també havia treballat de traductor per organismes de la Unió Europea.

Dos membres de la banda es van quedar controlant a l'exterior de la finca i els altres tres còmplices es van encarregar de cometre el saqueig. Tot i que l'immoble disposa d'alarma, en aquell instant estava desconnectada perquè la mestressa era a l'interior de la masia. La van amenaçar amb un ganivet i també la van intimidar amb pals perquè els confessés on era la caixa forta. En assegurar-los que no en tenien, li van exigir que els indiqués on guardaven els objectes de valor. Els individus, que van actuar amb rapidesa, van escorcollar aleshores la casa i es van apoderar de joies, un ordinador portàtil i uns 500 francs suïssos. La dona, a més, presentava una ferida de caràcter superficial al dit, que li van causar quan li van arrencar un anell que duia posat.

Durant el robatori, només un dels lladres va parlar. Segons va publicar ahir l'Agència Catalana de Notícies (ACN), l'afectada creu que els assaltants eren de l'est d'Europa –possiblement, romanesos– perquè en va reconèixer l'accent. Considera, així mateix, que podrien estar conxorxats amb un grup que fa feines per la zona.

Ja amb el botí, els individus van lligar la víctima i es van escapar. La denunciant va aconseguir alliberar-se i va donar la veu d'alerta als Mossos d'Esquadra quan passaven uns vint minuts de les deu del matí. Diverses patrulles es van adreçar al domicili, on els agents de la policia científica van dur a terme la inspecció ocular a la recerca de pistes. També es va desplegar un important dispositiu, amb nombrosos controls a les carreteres, per intentar localitzar els autors dels fets. A l'hora de tancar aquesta edició, però, no s'havia efectuat cap detenció relacionada amb el cas.

LA DATA

20.02.13
A les deu del matí, tres dels cinc membres de la banda van entrar a la propietat. Anaven amb la cara tapada.

LA XIFRA

500
francs suïssos
van sostreure els delinqüents. Per l'accent, se sospita que són originaris de l'est d'Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.