Successos

robatoris a dojo

Una banda assalta de nit les gasolineres que tanquen

El seu ‘modus operandi' consisteix a fer un forat gros als vidres, arrencar la màquina de tabac i endur-se-la sencera per anar-la a rebentar en un lloc amagat

Se l'emporten amb una furgoneta

Un grup de lladres molt actius ha assaltat en els últims quinze dies un reguitzell de gasolineres que tanquen de nit amb un objectiu molt concret: arrencar la màquina expenedora de tabac, passar-la per un esvoranc que fan als vidres i emportar-se-la sencera a algun lloc amagat per esbotzar-la i sostreure el tabac i els diners que contingui. Els individus, que han estat enregistrats per les càmeres en la majoria de les benzineres, són tres o quatre homes vestits de negre i amb guants que marxen amb una furgoneta, on carreguen la màquina.

Un dels robatoris va ser a quarts de dues de la matinada del dia 11 a la Repsol de l'N-II a Aiguaviva, coneguda com a Califòrnia. Van fer malbé la persiana metàl·lica i després van destrossar els vidres de la porta. En aquesta ocasió, però, la banda no va aconseguir endur-se la màquina perquè, tot i que van trencar els vidres, a la porta hi ha uns travessers de ferro que van impedir que tinguessin prou espai per fer-la sortir cap a fora. En vista de l'entrebanc, la van buidar de tabac i diners allà mateix. Es van apropiar, a més, de menjar, ja que van agafar embotits, sucs i capses amb xocolatines. Aquí no els van enregistrar perquè no hi ha càmeres de seguretat, si bé un dels lladres que s'havia quedat dins la botiga quan els altres ja havien marxat va poder ser vist per l'amo d'una casa de pagès de la zona que durant les nits fa el seu propi patrullatge per evitar els continus robatoris de gasoil de què era víctima.

L'endemà, la gasolinera assaltada va ser la de la GI-623 de Camallera, on es van emportar la màquina de tabac i la caixa enregistradora. Tan sols 24 hores més tard, va tocar el rebre a la Repsol de Vidreres, que és a la C-63. Segons van captar les càmeres, quatre homes tapats i vestits de negre van rebentar els vidres i també van arrencar la màquina de tabac. En un primer moment, només van entrar dos lladres a la botiga, però, com que la màquina estava més ben clavada del que esperaven, van haver de cridar els companys que esperaven fora i junts la van carregar en una furgoneta. En aquesta benzinera és el segon cop que els roben la màquina. Fa uns tres mesos, la van trobar abandonada en un bosc de la zona. Ara, els responsables del negoci pensen si en tornaran a posar.

LA DATA

25.03.13
Van intentar robar
en una gasolinera de Brunyola, situada a la GI-5335. Els va saltar l'alarma i van escapar.

Una de les màquines, llançada a tocar de les vies del tren

L'actuació d'aquesta banda va continuar el dia 16 en una gasolinera de Torroella de Montgrí. Les càmeres van gravar tres encaputxats que es van endur la màquina de tabac després d'arrencar-la amb una palanca. Tres dies després, els assaltants van irrompre a la benzinera Cepsa situada a l'altura del punt quilomètric 741 de l'N-II, a Pontós. Pels volts de les sis del matí, quatre individus, també amb el rostre tapat, es van adreçar a l'estació de servei amb una furgoneta. Seguint el mateix modus operandi, van trencar els vidres i van sostreure la màquina de tabac. Aquesta vegada, la màquina va ser localitzada, ja que la van llançar en un camp, a tocar de les vies del tren. D'altra banda, el dia 24, es van apropiar de la màquina de tabac d'una gasolinera de la Selva. I, dilluns d'aquesta setmana, van intentar perpetrar un robatori en una benzinera ubicada a la GI-5335, al terme de Brunyola. D'aquí van haver de marxar amb les mans buides perquè es va disparar l'alarma i van optar per desistir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.